Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Woffinden klar för 2019

Featured Image


 

Tai Woffinden kom till Indianerna i slutet av säsongen 2018, och nu står det alltså klart att det blir en förlängning över säsongen 2019.

Det var i juli som Indianerna gjorde sitt största förarförvärv genom tiderna när världsettan signades. Idag står det klart att Tai kommer att stanna i klubben ytterligare ett år.

– Jag trivdes verkligen jättebra i klubben under den korta tiden i år. Hela föreningen sköts väldigt seriöst och fansen är grymt bra, säger Tai.

Vad fick dig att vilja stanna?

– Jag gillar klubbens raka och ärliga sätt att arbeta med allt från lagbygge till kontraktsförhandling. Jag ser verkligen fram emot att få bli mer involverad i klubben och hur banan prepareras, så vi kan ge fansen en riktigt bra show.

I övrigt kommer Tai, precis som 2018, att köra Grand Prix serien samt Polska ligan nästa år. Och hans målbild för Indianerna är som vanligt att vinna.

– Vi kör för att vinna varje match, så målet är väl ganska tydligt – SM guld, konstaterar Tai.

Peter Johanssons lagbygge börjar verkligen ta form, och att få göra klart med Tai var såklart oerhört viktigt.

– Att signa Tai innebär att ytterligare en tung pusselbit är på plats för 2019. Vi fick chansen att lära känna varandra under slutet av 2018 års säsong och jag har bara gott att säga om killen som person, därtill tar han mycket poäng på banan, säger Peter och fortsätter:  

– Tai är en reklampelare för hela sporten och att vi får ha honom i Kumla är fantastiskt roligt, samtidigt är han också en förare som vet att ingen individ är större än föreningen i sig. Han är världsstjärnan som passar in väl i vår filosofi kring ”laget före jaget”

 


 

Truppen 2019

Piotr Protasiewicz 1,556

Anders Thomsen 1,612

Kenneth Bjerre 1,545

Tai Woffinden 2,143

 

Totalt snitt: 6,856

Golvsnitt: 9,000

Taksnitt: 10,250

Dela nyheten: