Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Världsettan klar för Indianerna!

Featured Image


 

Tai Woffinden leder årets Grand Prix serie med 20 poäng före Fredrik Lindgren. Den 27-årige engelsmannen har två världsmästartitlar sedan tidigare. Detta är en av de tyngsta och mest spektakulära värvningar klubben någonsin gjort.

Det var efter dubbelmötet med Masarna som Tai kontaktade Indianerna. Masarna meddelade direkt efter matchen att Tai inte skulle få fortsatt styrning i klubben och att man där med valt att gå skilda vägar. När en förare av denna kaliber erbjuder sina tjänster så måste man vara öppen för dialog, menar sportchef och lagledare Peter Johansson:

– När en flerfaldig världsmästare hör av sig för en inledande dialog är det tjänstefel att inte lyssna. Efter inledande samtal där vår idé om ”laget före jaget” och Indianernas vision presenterats har vi fått till ett avtal och jag är givetvis mycket glad över att under resten av säsongen få arbeta med en så sympatisk och professionell förare som Tai, säger Peter.

Vilka konsekvenser får detta för övriga förare?

– Detta medför att Adrian Miedzinski måste lämna laget. Vi tackar Adrian för hans tid i Indianerna och önskar honom all lycka i framtiden.

Hur ser du långsiktigt på denna värvning?

– Vi har redan nu inlett dialog med vissa förare för framtiden och Tai kommer inte vara något undantag, men först ska vi slutföra denna säsongen.

Att värva en förare som Tai är givetvis lockande i många aspekter, men man får inte stirra sig blind på sportsliga och mediala fördelar, menar ordförande Markus Engman, som tillsammans med styrelsen sett till att detta inte äventyrar klubbens ekonomi.

– Denna värvning hamnar inom ramen för klubbens förarbudget som sattes redan under hösten 2017 och där med inget som kan ses som ofördelaktigt för klubbens ekonomi. Vi vill inte gå in och prata om kontrakt i detalj men jag vill understryka att denna värvning inte äventyrar vår ekonomi, säger Markus.

Vad kommer detta innebära för klubben?

– Tai är en spektakulär förare på många sätt och han kommer kanske kunna dra lite mer publik och uppmärksamhet. Men detta är inte fakta utan spekulationer, och när vi budgetar så jobbar vi med fakta. Sedan hoppas vi såklart att Tai, precis som övriga unga förare i A-laget, ska locka fler ungdomar till vår ungdomsverksamhet. Vilket på sikt leder oss vidare mot vårt långsiktiga mål ”att vinna SM guld med ett lag bestående av lokala talanger blandat med världsstjärnor” avslutar Markus.

Dela nyheten: