Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Världens sjätte bäste junior klar för Indianerna!

Featured Image

Nästa nyförvärv är Mathias Pollestad – en 19-årig talang från Stavanger, Norge. Som under säsongen kommer 2024 att representera Indianerna.
För närvarande representerar Mathias Stal Gorzow i den polska U24-ligan, där han under debutsäsongen 2022 körde till sig ett snitt på 1,716 per heat för att sedan 2023 öka till 2,076 per heat! Mathias framfart i den Polska U24-ligan under den gångna säsongen var en högst bidragande orsak till att hans Stal Gorzow vann U24-ligan. Och detta öppnade även dörren för att få köra några matcher i Ekstraliga – världens kanske tuffaste liga!

2023 var även året få Mathias fick visa upp sig i Sverige. Detta genom att tillsammans med Njudungarna vinna Allsvenskan. Han uppnådde ett snitt på 1,964 per heat i Allsvenskan – vilket gör att han kommer in på ett snitt om 1,250 i Bauhausligan.

Dessutom var 2023 året för Mathias debut i SGP2, där han fick ett ”wild card” och till slut tog en utmärkt 6:e plats bland de bästa juniorerna i världen!

Efter att ha vunnit silvermedaljen i U19-kategorin 2022 var nästa framgång för denna unga förare att vinna en medalj i samma ålderskategori igen. Denna gång en bronsmedalj. Mathias avslutade den nuvarande säsongen genom att ta andra plats i Golden Helmet i Pardubice.

Under 2024 avser Mathias att fortsätta sin utveckling genom att börja köra i Bauhausligan. Utrustningsförberedelser för det nya året har redan börjat, och efter en kort vila kommer Mathias att börja arbeta med bästa möjliga fysiska förberedelser inför säsongen 2024.

Peter Johansson om nyförvärvet:

Det ska bli kul och spännande att följa ytterligare en talangfull Normann med alla möjligheter att växa fram till en riktig stjärna. Vi har ju dels haft goda erfarenheter tidigare i klubbens historia han har dessutom gjort en väldigt bra säsong på svensk mark i Vetlanda i allsvenskan och när vi nu också har fått dessa goda vitsord från 2023 års kapten Szymon Wozniak så känns det som rätt läge att testa Mathias vingar i elitserien i Kumla.

Dela nyheten: