Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Vaclav Milik ersätter Tai

Featured Image

Det blev under kvällen klart att Vaclav Milik kommer ersätta Tai Woffinden på ett så kallat 28-dagarskontrakt.

Detta innebär att Vaclav kommer att göra sin debut i hemmamatchen mot Piraterna, och fortsätta köra för Indianerna till dess att Tai är tillbaka. Att valet landade på just Vaclav ser Peter Johansson som en stor fördel.

– Vaclav brinner för att få visa resultat för oss och känner att det är att ”komma hem”. Han vill visa mig och publiken att det är här han hör hemma, så nu får han chansen, säger Peter.

Hur mår Tai?

– Efter omständigheterna är han vid gott mod och längtar tillbaka till banorna och att få tävla igen. Men hur länge han blir borta är för tidigt att säga, vi vet att det kommer bara minst en månad, troligen längre. Vi får ta det en vecka i taget efter det.

Hur ser du på säsongen såhär långt?

– Vi har ju haft en fantastisk säsongsinledning, långt bättre än vad jag vågat hoppas på. Vi har haft ett helt magiskt ”go” gällande lagsammanhållning och klubbkänsla.

Har målbilden förändrats i och med den ”nya” truppen?

– Det blir ett stort tapp att inte ha Tai på banan men också i depån, men denna lösning är något som de förare jag bollat alternativen med verkligen tror på. Milik är en bra kille i depån och omtyckt av lagkamraterna. Målbilden förändras inte – men vi vet att allt blir lite svårare, vilket förhoppningsvis kommer sporra de andra killarna att prestera lite extra, avslutar Peter.

Dela nyheten: