Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ung talang tillbaka i Indianerna

Featured Image


 

Det är med stor glädje vi kan presentera en ny förare i truppen. Under transferfönstret har förhandlingar med Lejonen ägt rum, och det hela har mynnat ut i ett mycket glädjande besked.

Det är en bytesaffär som skett där Indianernas Viktor Bergström har växlats mot ett bekant ansikte i Christoffer Selvin, som började sin karriär på knattebanan i Kumla innan han fortsatte i Mariestad. Men nu är alltså den 20årige talangen tillbaka i Indianvästen.

Det känns fantastiskt kul att i linje med vår vision få ”hem” ytterligare en ung förare som geografiskt sett hör till Indianerna som elitserieklubb. Det är en seriöst satsande ung man som jag tror på sikt skall kunna bli en riktigt stabilt presterande speedwayförare, säger Peter Johansson, sportchef i Indianerna.

Vad gäller Bergström så är det abslut inga ”hard feelings” menar Peter.

Det känns också bra att en trotjänare som Viktor Bergström vill byta klubb till Lejonen då det bereder honom betydligt större möjligheter till att få köra elitseriematcher och inte av någon annan anledning. Våra vägar skiljs som vänner och jag önskar honom allt lycka till i hans nya klubb och välkommen åter ett annat år.

Att Christoffer väljer att komma tillbaka till Indianerna har många anledningar men det som vägde över mest var den riktning klubben tänker i.

– Det känns som att det är en klubb som värnar om sina egna och tänker på rätt sätt. Sedan är det en skön glöd i hela föreningen, vilket såklart är viktigt och gör att man som förare också blir sporrad att prestera, säger Christoffer.

Vad hoppas du klubbytet ska innebära för dig?

– Först och främst är det som att komma hem igen, man känner igen många och jag tror att det kan hjälpa mig känna trygghet både på banan och utanför. Vilket också är något jag eftersträvar – att bli en stabilare speedwayförare.

Hur ser du på konkurrensen i laget?

– Det är en jättebra konkurrens och jag hoppas såklart få chansen i elitserien så fort som möjligt, men det är tufft.


FAKTA

Namn: Christoffer Selvin

Ålder: 20 år

Tidigare klubb: Lejonen

Snitt: 0,5

Dela nyheten: