Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Truppen för 2023 klar!

Featured Image

Tero Aarnio har under den gånga allsvenska säsongen visat sig vara en kämpe av rang.

Tero är en envis och kompetent förare som strävar efter att prestera så bra som möjligt och som är beredd att ta varje möjlighet att kämpa för varje poäng. Han har erfarenhet både av stora banor exempelvis i Tarnow där han förlängt sitt kontrakt, samtidigt som han också satsar på långbane-vm men också efter många år i England har en gedigen erfarenhet av kortare och mer tekniska banor.

Peter Johansson om den sista föraren in i truppen:
Jag blev mycket imponerad av det jag såg i allsvenskan och jag tycker absolut att han har kört sig till en plats i truppen för vårt representationslag. Jag ser honom med sin erfarenhet som ett gott komplement till de yngre förarna som också initialt slåss om samma platser i startsjuan och hans snitt på 1,250 ger oss ytterligaste bredd i flera segment i laget.

Tero om förlängningen I klubben:
Jag är så glad för att vi äntligen signat och från mitt håll har det inte funnits något annat alternativ än Kumla för 2023. När jag och mitt team utvärderat förra säsongen är vi alla överens om att Kumla verkligen känns som hemma och att det är klubben överst på vår önskelista.

Förra året gjorde jag allt i Allsvsenskan för att visa att jag ville tillbaka till Elitserien. Vilket burit frukt, och jag är superladdad att visa vad jag går för i Elitserien 2023!

Truppen 2023:
Norbert Krakowiak 1,282
Krzysztof Buczkowski 1,855
Jason Doyle 2,361
Szymon Wozniak 2,161
Gustav Grahn 0,500
Jonatan Grahn 0,500
Hugo Lundahl 0,500
Rohan Tungate 1,491
Bartłomiej Kowalski 1,296
Max Fricke 1,922
Tero Aarnio 1,250

Dela nyheten: