Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tredje raka segern

Featured Image


 

Ikväll var serietvåan Rospiggarna på besök i Kumla. Rospiggarna hade på pappret en respektingivande laguppställning med den bl.a. regerande världsmästaren Jason Doyle i laget. Men som tur är körs inte speedway på pappret, utan på banan.

– När man tittade på båda lagen så såg det såklart väldigt tufft ut. Men jag har sagt det förr, och jag säger det igen – vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag. Det kan låta tjatigt men idag är det verkligen laget som tillsammans, både på och utanför banan, ser till att vi lyckas vinna, säger en märkbart lycklig Peter Johansson, lagledare i Indianerna.

Matchen stod och vägde fram till heat 14 då ”Peppe” och Thomsen går ut och punkterar matchen med en 5-1a. Heat 15 slutar 2-4 Rospiggarna efter en tuff batalj mellan Anders Thomsen och Robert Lembert om andraplatsen, som Thomsen går vinnande ur. Glada miner på läktarna när vi ristar in slutresultatet 47-43 i historieböckerna.

Allt summerat har Indianerna nu alltså tre raka segrar, ska det bli en fjärde i returmötet uppe i Hallstavik nästa vecka?

Tills dess.


Indianerna – Rospiggarna 47–43

Indianerna: Anders Thomsen 13, Piotr Protasiewicz 10, Bjarne Pedersen 10+2, Vaclav Milik 8+3, Kenneth Bjerre 6, Ludvig Lindgren 0, Viktor Palovaara 0.

Rospiggarna: Jason Doyle 11+1, Andreas Jonsson 9+1, Tero Aarnio 8+2, Robert Lambert 8, Sam Masters 3, Max Fricke 3, Jacob Thorssell 1.

Dela nyheten: