Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tai Woffinden lämnar Elitserien

Featured Image

Tai kom till klubben under säsongen 2018, och valde att stanna säsongen 2019. Men nu har den regerande världsmästaren valt att ta en time out från den svenska Elitserien.

Beskedet kom under helgen, och anledningen skall vara att Woffinden vill fokusera på Grand Prix serien fullt ut.

– Jag har länge funderat på att välja bort ytterligare en liga och lägga mer fokus på GP´t. Förra året valde jag bort den brittiska ligan och nu vill jag prova att bara köra i Polen samt GP´t. Anlednining är att jag vill kunna hålla mig i bättre fysisk form, samt kunna behålla samma kostschema som under vinter och försäsongen. När man tävlar i många olika länder blir det mycket resdagar, vilket gör det svårt att hålla sig till ett strukturerat tränings- och kostschema, säger Tai.

Hur har din tid i Kumla varit?

– Fantastiskt! Jag har aldrig kört i en klubb som haft sådan struktur och bra organisation som Indianerna. Om jag kommer tillbaka till Elitserien kommer Indianerna definitivt vara den första klubben jag kontaktar. Detta beslutet har inte varit lätt, men jag måste prova detta för att veta om det förbättrar mig som speedwayförare. Jag vill passa på att tacka klubbens ledning, fans, sponsorer och mina lagkamrater för en grymt rolig tid.

I och med att Tai lämnar öppnar det upp för en helt annan typ av lagbyggnad snittmässigt, och sportchef Peter Johansson jobbar tillsammans med sportgruppen för att inom kort kunna presentera en tänkt startsjua.

Dela nyheten: