Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Stort intresse för speedwayskolan

Featured Image

”Vi har fått jättemånga sms och samtal från föräldrar som tackar för att allt är så bra uppstyrt”
**Inför denna säsongen sjösattes ett nytt upplägg för speedwayskolan, som riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna 4 till 11 år. I början av juni arrangerades två öppna prova-på-tillfällen.**

I och med Corona fick vi begränsa prova-på-tillfällena till max 10 barn per tillfälle. Det blev fullbokat på ett par dagar, säger Rickard Jansson, Ungdomsansvarig i klubben.

Efter att man varit med på någon av de inledande prova-på-tillfällena, eller varit med i speedwayskolan 2019, fick man anmäla sig till en fortsättningskurs, bestående av totalt åtta träffar. Kursen leds av utbildade tränare med erfarenhet inom speedwaysporten.

Vi har totalt 11 barn som är med i fortsättningskursen. Även den blev fullbokad direkt. Det är extremt kul att jobba med något som skapar ett så stort intresse och är så uppskattat. Vi får jättemånga sms och samtal från föräldrar som tackar för att allt är så bra uppstyrt och att deras barn tycker det är jättekul, förklarar Rickard.

Två av de åtta träffarna kommer att bestå av teorikurser i allt ifrån hur man servar och tvättar en speedwaycykel till regler och säkerhetsgenomgångar. Man kommer även att få en föreläsning från förare från A-laget, som har mycket erfarenhet att dela med sig av.

Det är viktigt att barnen även får med sig det teoretiska och tekniska utanför speedwaybanan. På första träffen den 18 juni fick alla deltagare ett utbildningsmaterial och hemuppgifter till nästa träff. En sådan sak är att vi kör med både gul- och målflagga, så att de lär sig vad de olika flaggorna betyder, berättar Rickard.

Man får låna speedwaycykel och utrustning. Bränsle och reservdelar ingår också. Alla deltagare är försäkrade genom Svenska Motorcykel- & Snöskoterförbundet. Dessutom blir man medlem i Kumla MSK.

Vi jobbar stenhårt för att alla som är med i speedwayskolan ska känna trygga och säkra när de ska köra, säger Rickard och forstätter: Det gäller givetvis att man är försäkrad och att skyddutrustning sitter som den ska. Vi provade ut skyddsutrustning vid första träffen sedan fick alla en egen låda med sin utrustning som de använder resten av kursen.

**Vad är målet med speedwayskolan?**

I förstalaget är det skapa en familjär känsla. Vi har alltid grillen framme och äter tillsammans under träffarna. Sedan är ju detta en del av de mål och visioner som styrelsen upprättade för två år sedan, där vi på sikt vill bygga upp en stabil ungdomsverksamhet med god ekonomi och som kan stå på egna ben, avslutar Rickard.

Läs mer om speedwayskolan [här!](https://www.indianerna.nu/speedwayskolan)

Dela nyheten: