Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Speedwaysäsongen smygstartar med Garageportexperten Cup i maj

Featured Image

I väntan på att BAUHAUS-ligan startar 1:a juni gör klubbarna vad dom kan för att erbjuda sina förare träningstillfällen. Som ett resultat av detta lanseras nu Garageportexperten Cup, som kommer att köras i maj med tre lag bestående av Kumla Indianerna, Eskilstuna Smederna och ett kombinationslag från Lejonen och Västervik. Respektive lag arrangerar en deltävling var, som kommer att tv-sändas genom ligans sändningspartner C More. ”Ett väldigt positivt initiativ för sporten och där intresset från C More också visar att det finns ett stort sug efter livesänd idrott och speedway redan innan säsongsstarten”, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand.

För en dryg vecka sedan kommunicerade elitklubbarnas samarbetsorganisation ESS att säsongsstarten i BAUHAUS-ligan skjuts fram fyra veckor och startar den 1:a juni. Det råder begränsade möjligheter för majoriteten av svenska förare att tävla utomlands och få bra träningstillfällen i Sverige och därför har flera klubbar tittat på möjligheten att arrangera goda träningsförutsättningar under maj månad.

Turneringen sker med klubbarnas svenska förare och där det kommer att lånas in ytterligare svenskar vid behov för att ge så många som möjligt chansen att komma igång med säsongen. Matcherna körs med ett 3-lags schema och innehåller 21 heat. Segraren i respektive deltävling får 2 poäng, tvåan får 1 poäng och tredje lag 0 poäng. Efter fyra deltävlingar koras segraren i turneringen.

”Arrangemanget av cupen ger många svenska förare chansen att få kvalificerat motstånd och komma väl förberedda till premiären av BAUHAUS-ligan där dom ska matcha förare som haft möjlighet att tävla i andra länder på ett bättre sätt”, säger Holmstrand.
I och med gällande restriktioner kommer tävlingarna att genomföras utan publik men blir ändå tillgängliga för allmänheten genom att samtliga matcher sänds på Sportkanalen. För att möjliggöra detta har också starttiderna anpassats för att få plats i tablån. ”Vi är väldigt glada över att C More än en gång visar sitt tydliga intresse för speedway genom att sända turneringen på Sportkanalen. Ett styrkebesked för speedway och mycket positivt för speedwaysupportrarna i väntan på premiären av BAUHAUS-ligan”, avslutar Mikael Holmstrand.

Schema:

Datum: Bana: Starttid:

4:e maj Gislaved 20.00

11:e maj Eskilstuna 18.00

18:e maj Västervik 20.00

25:e maj Kumla 19.00

För mer information, kontakta:
Mikael Holmstrand, ordförande ESS, 0706-92 51 30
Pierre Lund, sportchef Eskilstuna Smederna, 0703-37 87 80
Peter Johansson, sportchef Kumla Indianerna, 0706-33 39 52
Anders Fröjd, sportchef Lejonen, 0735-14 96 14
Morgan Andersson, sportchef Västervik, 0704-89 97 77

Dela nyheten: