Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Selvin tillbaka i truppen och Bellego skadad

Featured Image

Peter Johansson är i ett prekärt läge när han ska ta ut laget inför morgondagens bortamatch mot Rospiggarna. Här kommer hans tankar inför matchen, tillsammans med laguppställningarna.
Bortamatch mot Rospiggarna från Hallstavik har tyvärr under samtliga mina säsonger varit synonymt med strul kring laguttagningen. Skador och eller andra anledningar till att inte samtliga tilltänkta förare är tillgängliga på matchdagen har varit mer regel än undantag så varför skulle denna gång vara ett undantag.

Nåväl vi har likväl ett bra lag att ställa på benen och vi kommer att gå för segern, givetvis. Vi har fortfarande hög klass i form av Niels Kristian Iversen och Chris Holder, utvecklingsbara unga förare med oss i form av Jonatan Grahn och Norbert Krakowiak och två säsongsdebutanter som vill göra allt för att visa att de hör hemma i laguppställningen i Norbert Kosciuch och Christoffer Selvin som är tillbaka efter ett korttidslån hos Piraterna där han gjorde en match innan han kallades åter för denna uppgift i hemmaklubben. Därtill kommer vi att tillämpa regeln om riders replacement på David Bellego vilket osökt för oss in på ämnet förare som inte är tillgängliga.

Nämnde Bellego tig sig som bekant vidare från SEC-kval (europamästerskapsserien) i lördags men i sista särkörningsheatet var olyckan framme och han gick omkull och vred knät illa. Efter skenande värk och svullnad körde han ändå ligamatch i Polen i söndags och trots ett okej resultat kunde han inte göra sig själv rättvisa på banan. Efter konsultation med specialist hemma i Frankrike igår tog vi gemensamt beslutet att vila skadan och låta svullnaden gå ned och påbörja en snabb rehabplan för att vara redo för kommande hemmamatch mot Smederna nästkommande tisdag. Övriga förare som inte är tillgängliga är Krzysztof Kasprzak som har ett kval till polska mästerskapen under onsdagen och helt enkelt inte får ihop logistiken för att ta sig till Hallstavik till matchstart, Max Fricke har ligamatch i England som har priodag på torsdagar och Gustav Grahn som är på väg mot fredagens GP2 (u21vm) seriens första deltävling i Prag och inte får ihop logistiken för att hinna ner till träningen i tid.
Vi möter ett hemmalag som börjat säsongen med oturliga skador på nyckelförare och samtidigt haft lite stolpe ut med resultaten, de har dessutom dagen till ära utnyttjat ett transfeerkort och förstärkt laget med den föregående säsongens succéman Tomasz Gapinski då tävlandes för Vetlanda. En tuff drabbning väntar men vi är redo för uppgiften!
#Lagetförejaget Nu kör vi!

/PJ

Laguppställningar

Rospiggarna: 1, Timo Lahti. 2, Tomaz Gapinski. 3, Andzejs Lebedevs. 4, Adrian Miedzinski. 5, Kim Nilsson. 6, Daniel Henderson. 7, Kai Huckenbeck.

Indianerna: 1, Niels-Kristian Iversen. 2, (David Bellego) RR. 3, Norbert Kosciuch. 4, Norbert Krakowiak. 5, Chris Holder, 6, Jonatan Grahn. 7, Cristoffer Selvin.

Dela nyheten: