Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Selvin lånas ut till Piraterna

Featured Image

Under dagen blev det klart att Christoffer Selvin i enlighet med den för säsongen nya regeln ”10.1.4.3 Lån av förare”, lånas ut till Piraterna.
Regeln innebär kort och gott att svensklicensierade förare som innefattas av snittsrabattsregeln och därmed har 0,5 i snitt kan lånas ut till en annan klubb utan att klubbarna skall behöva genomföra en regelrätt transfer. Förutsättningarna är att lånet sker på minst 7 dagar och därefter kan utlånande klubb begära tillbaka föraren med sju dagars karens. Vilket i praktiken innebär minst 14 dagar.

Lagledaren i Piraterna Daniel Davidsson hörde av sig och hörde sig för kring möjligheterna att låna någon av våra svenskar då Piraterna sitter i en prekär skadesituation på svensksidan. För oss innebär detta med lån att Stoffe fortsätter att representera oss individuellt såväl som i övriga serier och att han får god matchträning. Samtidigt får en ung elitsatsande förare åktillfälle i den högsta ligan, så vi har ytterligare en man med tempo från Bauhausligan igång. Vi ser detta som en win win för samtliga tre parter, förklarar Peter Johansson och fortsätter: Jag kommer att stämma av läget veckovis med Piraterna och i förstahand handlar detta om 14 dagar, men skulle det te sig som så att det blir en längre vistelse så finns en klausul som begränsar deltagande i matcher mot Indianerna med i avtalet.

Dela nyheten: