Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Segersviten bruten efter förlusten i Gislaved.

Featured Image

”Gislaved är en väldigt oförlåtande bana när man inte hittar rätt med inställningarna.”

Indianerna hade inför matchen mot Lejonen fyra raka segrar och egentligen bara en plump i protokollet när man torskade hemmapremiären mot Piraterna med knappa två poäng. Sett till hur Lejonen presterat fram till just denna matchen borde Indianerna inte haft några större problem att ånga på med segertåget, men sanningen är att Lejonen underpresterat rejält i inledningen av säsongen och visar ikväll hur bra man faktiskt är. Sannolikt ett lag som kommer gå långt i slutspelet.

Lejonen tog ledningen direkt i det första heatet och släppte därefter aldrig in Indianerna i matchen. Även om Max Fricke stod för en lysande insats och bara tappade en poäng så var det svårt för övriga att få till det. Förhoppningsvis var detta en av få matcher då flera förare har svårt att komma upp i nivå, och Peter Johansson är inte särskilt orolig.

Vi jobbar på bra som lag hela matchen igenom. Det var inte så att någon inte ville prestera, utan alla var ivriga att lyssna på de förare som faktiskt fick till det och göra justeringar på sina cyklar efter det. Men det var svårt, Gislaved är en väldigt oförlåtande bana när man inte hittar rätt med inställningarna. Sammanfattningsvis inget fel på inställningen hos förarna, däremot hade vi extremt svårt att hitta farten på banan, Fricke bortsett. Förklarar Peter Johansson efter matchen.

Nu väntar ett par veckors ledigt för Indianerna innan man kör ett dubbelmöte möte serieledande Västervik. Borta tisdag den 4 juli och hemma onsdag den 5 juli.

Lejonen 54: Bartosz Zmarzlik 14+1, Mateusz Cierniak 11, Jaroslaw Hampel 8+2, Casper Henriksson 7+1, Oliver Berntzon 6+2, Jan Kvech 4+1, Peter Ljung 2+1.

Indianerna 36: Max Fricke 17, Jason Doyle 9, Rohan Tungate 4+1, Szymon Wozniak 3, Jonatan Grahn 2, Gustav Grahn 1+1, Krzystof Buczkowski 0.

Publik: 1 749

Dela nyheten: