Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Seger efter rysare i sista heatet

Featured Image


 

Det var ett stjärnspäckat Dackarna som besökte Kumla ikväll. Men ett starkt lag på pappret betyder inte nödvändigtvis så mycket ute på banan. Speciellt inte när man möter ett lag som vill vinna och framförallt att vinna tillsammans. I alla fall inte om man ska ta lagledare Peter Johansson på orden.

– Det är just detta jag pratar om, även när vi förlorar – att vi gör det som ett lag, säger en märkbart lättat Johansson. 

Även om segern satt väldigt långt inne, så fanns det något i luften och runt laget i kväll. Något som kändes väldigt positivt och energifyllt, något som skulle visa sig leda till en seger.

– Det var verkligen propagandaspeedway i kväll. Matchen stod och vägde hela vägen till sista heatet, då Peppe och Thomsen kliver ut och gör jobbet som behövdes, konstaterar Johansson. 

Det hela avgörs alltså när de två publikfavoriterna kör hem en 3-3a i det sista avgörande heatet. Slutresultatet stavas 46-44 och Indianerna inkasserar två poäng och lika många i bagaget till returen i Målilla den 31 juli, då lagen skall göra upp om bonuspoängen.

Väl mött tisdag den 12 juni, då Rospiggarna kommer på besök.

Tills dess.


Slutresultat & poäng

Indianerna–Dackarna 46–44

Indianerna: Vaclav Milik 13, Anders Thomsen 10, Piotr Protasiewicz 9, Kenneth Bjerre 7, Victor Palovaara 4, Ludvig Lindgren 3, Bjarne Pedersen 0.

Dackarna: Greg Hancock 14, Maciej Janowski 10, Patryk Dudek 9, Hans Andersen 4, Pawel Przedpelski 4, Oliver Berntzon 3, Joel Kling 0.

Dela nyheten: