Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Säsongen tog slut i Eskilstuna

Featured Image


 

Att Indianerna skulle lyckas vända ett underläge på 12 poäng var kanske svårt att räkna med. Speciellt på bortaplan, mot regerande mästarna.

Det var en kaosartad afton som bland annat innehöll två ordentliga krascher, när först Pepe kraschade på egen hand och skadade lårmuskler. Sedan var det Anders Thomsens tur, eller otur, när han efter målgång körde in i Ludvig Lindgrens bakhjul och föll med huvudet först ned i banan. Thomsen var medvetslös i 3-5 minuter men kvicknade sedermera till och kunde, efter vidare undersökningar och röntgen på sjukhuset, åka hem till Danmark med en kraftig hjärnskakning. Glädjande att båda förarna inte ådrog sig några värre skador. Men kanske mest glädjande är att de båda är klara för Indianerna även 2019 efter att Thomsen innan gårdagens match skrev på ett avtal för 2019 och Pepe satt på ett tvåårskontrakt.

Om det som utspelade sig på banan igår säger Peter Johansson såhär: 

– Självklart är man besviken när man förlorar, och jag vill inte gå in och prata detaljer utan istället konstatera att vi fick stryk av ett bättre lag och önska Smederna lycka till i slutspelet. 

Hur ser du på säsongen i stort? 

– När besvikelsen lagt sig så kommer man se tillbaka på en säsong där vi, mot alla experters odds, tog oss till slutspelet och därmed nådde vårt sportsliga mål med säsongen. Vidare så tycker jag att klubbens arbete utvecklats enormt på alla sätt och vi har bjudit på många fantastiska speedwaymatcher som avgjorts i sista heatet, och framförallt så har vi arbetet som ett lag.

Hur går tankarna om 2019? 

– Vi har en idé om vilken startsjua vi vill ha 2019, där ingår ju såklart både Pepe och Thomsen som redan är klara. Vidare så kommer det förhoppningsvis lite roliga nyheter senare i veckan. Jag vill också passa på att tacka alla sponsorer, fans, funktionärer och förare för detta år, avslutar Peter. 

 


 

Slutresultat

Smederna–Indianerna 55–35

Smederna: Krzysztof Buczkowski 11, Niels-Kristian Iversen 10, Mikkel Michelsen 10, Pontus Aspgren 9, Michael Jepsen Jensen 9, Fredrik Lindgren 4, Linus Eklöf 2.

Indianerna: Kenneth Bjerre 14, Tai Woffinden 11, Ludvig Lindgren 4, Victor Palovaara 3, Anders Thomsen 2, Christoffer Selvin 1, Piotr Protasiewicz 0.

Dela nyheten: