Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Peter Johansson om kvällens laguttagning

Featured Image

Max Fricke är inte tillgänglig, Grzegorz Zengota fortsatt på skadelistan och Joel Andersson petas.
Fricke har sedan lång tid tillbaka flaggat för att han inte kommer kunna medverka på denna match på grund av att han nästa helg kör deltävling i Grand Prix serien i Togliatti, Ryssland. Vilket betyder att hela teamet, med cyklar och verktyg, måste fraktas till sydöstra Ryssland. Något som kräver lite extra förberedelser och han vill helt enkelt inte riskera att detta utförs under tidspress.

Till kvällens måstematch mot Vetlanda stod det mellan att köra Riders replacement eller att ta in Adrian Gala eller Andreas Lyager.

– Med det körschema vi har idag känns inte Riders replacement optimalt, därför valde jag att ta in Lyager i laget. Han har, efter sin svacka tidigare under säsongen, haft en uppåtgående trend, och förra hemmamatchen mot Rospiggarna var han en av de tongivande förarna.
Jag tror att han kommer kunna bli en nyckelförare ikväll, säger Peter Johansson.

En annan förändring i laget jämfört med matchen mot Piraterna är att Joel Andersson får stå åt sidan för Jonatan Grahn, som är tillbaka i laget som nummer sex.

– I och med att Joel inte fick med sig några poäng i matchen mot Piraterna betyder det att han har lägre snitt än Jonatan, vilket skulle betyda att Joel skulle kört som nummer sju i stället för Gustav Grahn. Jag tror inte att Joel drar särskilt mycket nytta av att stå bredvid utan fasta heat. Däremot är det viktigt för Gustav att få vara med och bygga erfarenhet.

– Ser man till Jonatan så har han haft en liten svacka här mitt i säsongen och hamnat utanför startsjuan. Men han har visat på fin form de senaste veckorna och jag tror att ett trendbrott är nära nu, konstaterar Peter.

Indianerna måste vinna kvällens match för att vara med i slutspelskampen. Nu kör vi!

Indianerna: 1) Chris Holder, 2) Ludvig Lindgren, 3) Jonas Jeppesen, 4) Andreas Lyager, 5) Niels-Kristian Iversen, 6) Jonatan Grahn, 7) Gustav Grahn.

Vetlanda: 1) Dominik Kubera, 2) Victor Palovaara, 3) Peter Ljung, 4) Tomasz Gapinski, 5) Brady Kurtz, 6) Filip Hjelmland, 7) Robin Aspegren.

Köp din biljett redan nu via denna länken: https://secure.tickster.com/pp5ztbxwpwem87l

Dela nyheten: