Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Peter Johansson inför premiären

Featured Image

Nu har vi passerat den kalla långa vintern som visserligen för eget vidkommande har inneburit en hel del speedway i fråga om arbete inom ESS och med kontraktsskrivningar och truppbyggnation, nu har vi dock som rubriken vittnar om ÄNTLIGEN nått till PREMIÄRdagen för Bauhausligans säsong 2022.
En säsong där vi förhoppningsvis till skillnad mot förra året skall klara oss ifrån skador men där också truppens totala sammansättning vilar på en större bredd. Fler förare fightas om varje plats och på olika positioner i laget och har också en reell chans att visa att man skall vara förstaval kring dessa.

I premiäruppställningen skulle jag säga att David Bellego, framsmannen som just hämtats från Masarna inför stundande säsong samt fjolårets komet i vårt Allsvenska mästarlag Norbert Krakowiak som nu flyttats upp till vårt representationslag är namn att hålla ögonen lite extra på.

Bortalaget kommer med många spännande namn och ett som sticker ut lite extra är den mycket lovande lettiske junioren Francis Gusts.

I skrivande stund kan också nämnas att samtliga förare i truppen hela och friska så när som på Ludvig Selvin som i en division 1 match skadat sitt ena knä, det är dock för tidigt att säga något om skadans totala omfattning eller tid för läkning. Vi har också haft vår lagkapten Niels Kristian Iversen som haft några kämpiga dagar med influensakänning under föregående vecka, så detta skall inte påverka matchen mot Masarna från Avesta. Återstår gör dock tävlingar under måndagen för två av våra för kvällen uttagna förare David Bellego (landskamp Polen – Rest of the World) och Max Fricke som kör seriematch för sitt Belle Vue mot Peterborough i den engelska högstaligan. Förutsatt att dessa två hållit sig undan incidenter skall vi kunna börja denna säsong med de förare vi vill och som utifrån reglementet för lagsammansättningen presterat bäst på försäsongen.

Nu hjälps vi åt att fylla Glottra Skog Arena igen!

Väl mött ikväll
/ Peter Johansson

Dela nyheten: