Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Peter Johansson förlänger som lagledare och sportchef

Featured Image

Äntligen kan vi lugna alla som inte gillar förändringar – Kai och Peter rattar rodret för vårt A-lag 2023.
Nu står det klart att Peter Johansson med sin assisterande lagledare Kai Salonen går in på sitt sjunde år tillsammans. Såhär säger Peter om förlängningen, säsongen 2022 och framtiden.

**Hur känns det att gå in på sjunde året som lagledare?**

Det känns onekligen inspirerande och spännande. Jag är redan supertaggad för nästa säsong. I år var mycket fokus på att ta oss tillbaka efter covid för föreningen i stort. Vilket jag hoppas att vi är förbi och kan fortsätta vårt arbete framåt.

**Vad vore du utan Kai? **

Vi har sedan dag ett skojat om att Kai’s roll är att hålla mig torr, varm och mätt, så det korta svaret på din fråga är förmodligen blöt, kall och hungrig. Vi har ju lärt känna varandra under dessa sex år och fungerar mycket bra tillsammans som ett team och han kompletterar mig i mycket och avlastar mitt arbete framför allt i många praktiska delar runt logistiken innan och efter match. Vi har utkristalliserat våra roller gentemot varandra och vissa tillfällen behöver vi knappt prata med varandra utan saker blir gjorda och förberedda per automatik. Det råder en stor prestigelöshet och ärlighet mellan oss och vi kan vara fullständigt ärliga och transparanta gentemot varandra i både våra förberedelser inför match men också i utvärderingarna efter, utan att det blir några sura miner för det.

**Vad har du lärt dig under de sju åren?**

Oj! Det är mycket. Jag lärt mig mycket om ledarskap vilket är något som har gått hand i hand med mitt civila jobb. Det som framför allt utvecklas över tid är egentligen detsamma som sker hos en förare som kört under många år på en hög nivå, erfarenheten, tryggheten, tajmingen och kontaktnätet.

**Vilka skulle du säga är dina styrkor som ledare?**
Jag skulle säga att mina största styrkor är att jag kan ta snabba beslut under press och har en lyhördhet gentemot gruppen jag arbetar med. Sedan är det väl en genuin passion för klubben och sporten givetvis.

**Vad är det svåraste med att vara lagledare?**

Jag skulle säga att det är logistiken kring matcherna och det pussel det innebär att få ihop förare på rätt plats i rätt tid i ett tight tävlingsschema och med många skador. Sedan skulle jag säga den hårda ton som eskalerat de senaste åren och alla dessa personangrepp riktade mot enskilda utövare som cirkulerar på sociala medier i samband med matcher. Att gömd bakom ett tangentbord håna och anklaga de som riskerar sina liv på banan är för mig under all värdighet och berör mig illa.

**Hur ser du på säsongen 2022?**

Det var en berg och dalbana, vi rensade det mesta förutom mot just topplagen som vi hade svårt att rå på och var alldeles för skadeskjutna när det drog sig mot slutspel för att kunna hävda oss mot Dackarna. Det var en av de tuffare säsongerna utanför matchsituation och det har varit ett gissel att sköta arbetet bakom.

**Vad är status på lagbygget för 2023?**

Vi har en god dialog med några förare som är på väg in och några av de vi vill behålla. mer vill jag inte kommentera i nuläget.

Dela nyheten: