Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Peter efter hemmapremiären: ”Thomsen är redan kallad”

Featured Image


Hemmapremiären är avklarad. En svårsummerad kväll, där vi först och främst måste rikta ett stort tack till publik, funktionärer och våra partners för ett mycket lyckat arrangemang. Vad gäller det sportsliga så får vi nog tacka Smederna för en bra speedwaylektion.

Matchen slutar 35 – 55 i smedfavör. Ett inte allt för smickrande resultat, menar Peter Johansson, lagledare Indianerna.

– Idag möter vi ett bättre lag rakt igenom, helt enkelt. Men det är synd att vi inte kan komma upp i en bra nivå och ge dem en match. Speciellt med den härliga inramningen som var ikväll på Glottra Skog Arena.

Smederna tog kommandot direkt från start och släppte aldrig ledningen. Vad skulle du säga är de avgörande faktorerna idag?

– Till att börja med så startar vi inte bra ikväll, utan hamnar i underläge direkt ifrån tejpen. Sedan ska man inte sticka under stolen med att de har en enorm potential i sitt lag, speciellt nu när Fredrik (Lindgren) är i högform. Men jag tycker att vi gör dem bättre än vad de är idag.

Gör du några förändringar i truppen till nästa match?

– Ja, Thomsen är redan kallad. Vem han ersätter klargörs senare under veckan, bekräftar Peter.

Poäng, Indianerna: Vaclav Milik 12, Piotr Protasiewicz 10, Ludvig Lindgren 4, Kenneth Bjerre 4, Bjarne Pedersen 3, Victor Palovaara 2, Adrian Miedzinski 0.

Smederna: Michael Jepsen Jensen 15, Fredrik Lidngren 14, Krzysztof Buczkowski 9, Niels-Kristian Iversen 8, Mikkel Michelsen 5, Anzejs Lebedevs 4, Alexander Woentin 0.

Nästa match: Lejonen – Indianerna 22 maj kl 19:00 i Gislaved.

Dela nyheten: