Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

PePe slutar köra i Sverige

Featured Image

Efter 20 år i klubben väljer nu Piotr Protasiewicz att sluta köra i Sverige.

Piotr, som sedan 2000 förgyllt tillvaron hos alla som gått på speedway i Sannahed, har under sina 20 år i klubben blivit synonym med Indianerna. Han har intagit en andraplats i den historiska poängligan. I de tuffaste tiderna har varit med och hållit klubben kvar i elitserien, men han har även varit med och fört klubben till slutspel och inte mindre än två silvermedaljer.

Såhär säger PePe själv om uppbrottet:

”Mitt första minne av Indianerna är Henka, det är tack vare honom jag kom till denna fantastiska klubb. Jag kände mig som hemma från första stund, vilket mina 20 år i klubben är ett kvitto på. Jag har alltid känt ett enormt stöd från både klubben och våra supporters, och jag har alltid sett fram emot tisdagen och att få komma till Kumla och tävla.

Jag har nu beslutat att inte tävla i Sverige 2020. Det var sannerligen inget lätt beslut, men jag känner att det är dags att lämna över till den yngre generationen och jag vill spara krafter för att bara köra i den Polska ligan nästa år.

Med detta sagt är det inget definitivt hejdå. Jag kommer att vara med som backup under säsongen 2020, och kommer mer än gärna och hjälper klubben i mitt hjärta vid skador eller liknande.

Jag önskar nu Indianerna och alla runt klubben ett stort lycka till under säsongen 2020, vi ses!”

PePes avslut lämnar såklart ett stort tomrum i klubben. Så här säger Sportchef Peter Johansson i ett pressmeddelande:

”För mig är Pepe den i särklass störste Kumlaikonen bredvid Henka. Det som gör Piotr till en så stor indianikon är inte bara det faktum att han under sin 20år långa karriär i Indianerna varit en av de absolut bästa förarna, framförallt på hemmabana och varit tungan på vågen i att rädda ett medel eller bottenlag kvar i elitserien vid inte bara ett utan många tillfällen. Det är det faktum att han just trots att han inte är svensk och fostrad i Indianerna ändå, alltid ställt upp för klubbens bästa och alltid haft viljan till att skriva kontrakt inte bara över ett utan över flera år.

Det finns mycket positivt att säga om Pepe även om det också skall sägas att det är en tjurskalle utan dess like om resultaten går emot denne otroliga vinnarskalle. Träffar man honom utanför tävlingssammanhang så är det en fantastiskt sympatisk och rolig kille och han är mycket svår att inte tycka om.

Mitt starkaste minne av samarbetet med Piotr är i för den sista avgörande matchen mot Vetlanda 2017, där vår elitserieexistens stod på spel. Inför matchen skaffade han fram motorer att låna ut till förare i laget för att skapa de bästa förutsättningar man kunde (dessutom helt gratis) han bjöd på bländande Speedway och avgjorde sedan matchen i sista heatet innan han firade som om han vunnit SM-guld.”

Kumla Motorsportklubb tackar Piotr för hans trogna sätt att representera klubben, och önskar honom all lycka till i framtiden.

Dela nyheten: