Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ordförande Engman om säsongen 2019

Featured Image

Engman röstades in i styrelsen och som ordförande för Kumla MSK inför säsongen 2018. Styrelsen upprättade en rad olika målsättningar, såväl sportsligt som organisatoriskt och nu är tiden kommen för Engman att sammanfatta säsongen 2019.

Hur har säsongen sett ut för klubben i stort?

– Bra, vi har fortsatt vår satsning på ungdoms- och breddverksamheten med gott resultat. Vi har genomfört säsongen med två stycken egna division 1 lag, ett gemensamt lag i 85cc serien tillsammans med Piraterna och Örnarna, ett gemensamt lag i Allsvenskan tillsammans med Piraterna och Västervik samt att vi från klubben haft förare som deltagit i flertalet guldhjälmstävlingar. För representationslaget har det gått lite upp och ner med en hel del skador som stökat till det. Men helhetsbilden av säsongen får jag ändå summer som god, konstaterar Engman.

Vilka mål har uppnåtts?

– Målen kring speedwayskolan har uppnåtts, det har varit så pass stor efterfrågan att vi efter halva säsongen har varit tvungna att begränsa antalet platser för att kunna garantera kvalitén. Målsättning från styrelsens sida för elitlaget nåddes inte riktigt, då vi hade som mål att nå semifinal. Vi var nära att nå våra försäljnings- och publikmål, men ska man vara ärlig har vi inte haft vädret på vår sida i år, och vi har endast kört två av nio matcher med lovande och bra publikväder. Vilket såklart måste vägas in när vi sätter oss ned och utvärderar säsongen.

Vad är din analys av elitserien i år?

– En tuff och jämn elitserie, vi började säsongen fenomenalt och efter de inledande matcherna hade man nästan svårt att se hur vi skulle kunna förlora, men som så många gånger inom sporten sker det saker som man inte kan påverka. Efter fem matcher kom Tais skada som ledde till att han vart borta många matcher. Tai ersattes av Milik, men det är svårt att ersätta en regerande världsmästare, vilket vi förstod och det visade sig ganska snabbt. När Tai sedan anslöt efter skadan var det Thomsens tur att stå på skadelistan. Vi kan konstatera att efter omgång fem kördes ingen mer match denna säsong med den tänkta startsjuan. Men trots allt skadestrul så tog vi oss till kvartsfinal där vi fick möta Västervik. Hemmamatchen vanns med tio poäng men tyvärr var det inte tillräckligt och Västervik tog hem semifinalplatsen.

Vilka fokusområden har styrelsen för 2020?

– Vi skall fortsätt jobba med de mål och visioner som sattes upp redan 2018 som innefattar mycket arbete kring ungdomssidan och att skapa en röd tråd genom allt sportsligt i hela föreningen. Nästa steg avseende det sportsliga är att ansöka om en plats i allsvenskan för ett eget lag, där våra lokala förare skall köra. Men först skall det hållas ett årsmöte som skall besluta vilka som skall styra rodret och även i vilken riktning föreningen skall gå, avslutar Engman.

Dela nyheten: