Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ny styrelse utsedd efter dagens årsmöte

Featured Image


Idag har Indianerna Speedway haft årsmöte inför säsongen 2018. Mötet, som var det största årsmötet sett till antal personer på många år, innefattade bland annat att det röstades fram en ny styrelse för säsongen 2018. Till ordförande valdes Markus Engman.

– Ett spännande och utmanande uppdrag. Jag ser framemot att komma igång med att arbeta tillsammans med styrelsen och föreningen. Jag vill verka för en förening som är öppen för alla och som medlemmar, funktionärer och förare trivs att arbeta i och köra för. Jag har förhoppningen om att vi på sikt skall stärka varumärket Indianerna och att vi skall bli en självklar samarbetspartner för marknadsföring för företag i Kumla med omnejd. Vi ska bygga på långsiktiga mål och min målsättning är att vi på sikt skall skapa en egen stark återväxt med ungdomar från ”byggden” som skall vara med och bidra till framtida sportsliga framgångar, konstaterar Markus. 

Även om ett styrelseuppdrag och rollen som ordförande är ny för Markus så har han sedan många år varit engagerad i speedwayen och Indianerna i synnerhet.

– Jag körde knattespeedway fram tills -02 efter det så har jag hållit mig kvar inom sporten genom depån och där som mekaniker åt min bror samt Henrik och Simon Gustafsson mellan åren 04-14. Sporten och framför allt Indianerna har engagerat min familj under många år, jag tror att min morfar var först att engagera sig i klubben redan på 60 talet. Sedan byggde det vidare då min far flyttade från Östersund -78 för att ansluta till Indianerna som förare där han var aktiv fram tills -86, efter detta var han aktiv i klubben som bla tränare och ordförande. Min mor har rötterna i klubben där hon arbetade under många år samt min bror som var aktiv som förare i klubben, berättar Markus. 

Till vardags driver Markus, tillsammans med sina kompanjoner, en av Örebros största privatägda VVS-firmor. Där arbetar han som entreprenadchef samt att han är delägare i företaget, som har ett fyrtiotal anställda.

– Jag tror att min bakgrund i företagsbranschen kommer att kunna hjälpa till att få föreningen och organisationen att jobba tillsammans och att vi med långsiktiga mål och satsningar kan bygga en hållbar förening både ekonomiskt och sportsligt, avslutar Markus. 

 

Vi tackar Markus och ser fram emot ett minst sagt spännande 2018.

 

Övriga namn i den nya styrelsen:

Ordförande: Markus Engman

Kassör: Göran Persson

Sekreterare: Simon Gustafsson

Ledamot: Peter Johansson

Ledamot: Rickard Jansson

Ledamot: Rickard Bädicker

Ledamot: Per-Åke Gerhardsson

Suppleant: Anna Jernkvist

Suppleant: Niklas Fridell

Dela nyheten: