Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nu är biljetterna släppta till Youth Gold Trophy!

Featured Image

Lördag den 17 juli arrangeras Youth Gold Trophy på Glottra Skog Arena. Tävlingen körs i 85cc klassen på lilla banan och förarna är 11 – 15 år gamla.

I denna tävling kommer världens sexton bästa förare i 85cc-klassen att göra upp om pokalerna, och tävlingen kallas ofta för ungdoms-VM. Men tävlingen får inte ha VM-status då det är barn och ungdomar som kör.

Vi har inför tävlingen fått en pratstund med Indianernas Ungdomsansvarige och tillika förbundskapten för det svenska ungdomslandslaget, Rickard Jansson.

Vad betyder detta för klubben?
Det är alltid stort att arrangera ett världsmästerskap. Det visar också att vi är en förening som vill ha stora tävlingar för våra ungdomar. Och att det är i linje med vår satsning på ungdom i klubben.

Rickard brinner för ungdomarna och kombinerar sitt arbete i Indianernas ungdomsverksamhet med att vara förbundskapten för det svenska landslaget. ”Först vill jag säga att det är en ära att representera Sverige och att få jobba med dom lovande ungdomar som finns runtom i Sverige. I mitt uppdrag ingår att ta ut förare till VM, EM och USM. Men även att arrangera samlingar och träningar under året för landslaget.

Vilka svenska förare tror du har störst chans att placera sig bra?

Skulle säga att Anton Jansson, Manfred Zetterström och Rasmus Karlsson är dom som kan göra ett bra resultat. Givetvis tror man ju på att alla kan, men om du tvingar mig att tippa skulle jag säga att de tre är i bäst form just nu.

Man får ha förståelse för att du om förbundskapten har svårt att sätta favoritskap på dina egna förare, men vem är favorit att vinna tävlingen?

Jag skulle säga att Mikkel Andersen är den som är storfavorit, han vann EM förra året och har visat fin form även detta år. Mikkel har speedway i blodet och är son till den forne danske VM-föraren Brian Andersen, som numera jobbar år många världsförare som motortrimmare.

Indianerna kommer att ha två förare i startfältet. Det är Rasmus Karlsson, 13 år och Harry Lundahl 12 år.

Vi hoppas på bra väder, mycket publik och att det kommer bjudas på tät och häftig speedway.

STARTLISTA

1 Andreas Olsen DMU Denmark

2 Hannah Grunwald DMSB Germany

3 Harry Lundahl SVEMO Sweden

4 Jacob Jensen DMU Denmark

5 Oskar Evertsson SVEMO Sweden

6 Milo Sjö SVEMO Sweden

7 Noel-Maximilian Koch DMSB Germany

8 Dimitri Buch DMU Denmark

9 Manfred Zetterström SVEMO Sweden

10 Jacob Bölcho DMU Denmark

11 Rasmus Karlsson SVEMO Sweden

12 Anton Jansson SVEMO Sweden

13 Julian Ploog DMSB Germany

14 Albin Sigvardsson SVEMO Sweden

15 Mikkel Andersen DMU Denmark

16 Christian Lönne Rasmussen DMU Denmark

17 Reserve Felix Woentin SVEMO Sweden

18 Reserve Dante Johansson SVEMO Sweden

Köp din biljett här!

Dela nyheten: