Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Laguppställningar Indianerna – Västervik

Featured Image

Det är ett prekärt läge inför den första kvartsfinalen. Peter har inte haft med sig fullt lag, eller den tänkta startsjuan, sedan slutet av maj. Detta efter att b.la. Tai, Pepe och Thomsen skadat sig, och ikväll får Peter ställa upp utan den sistnämnda, igen.

– Vi har haft det extremt tungt med skador den senaste tiden. Just nu är det Thomsen som dras med en gammal handskada som han slagit upp efter en rejäl krasch i polen för några veckor sedan.

Det såg dock ut som att Thomsen skulle vara tillbaka till kvartsfinalerna, eftersom han körde GP-Challenge i helgen. Men det kunde ganska snabbt konstateras att handskadan inte var läkt.

– Jag förstår att han vill ta chansen att kvala in till GP-serien 2020, men med facit i hand skulle han kanske ha avvaktat lite till med att göra comeback.

I kvällens match ersätter Krystian Pieszczek, men på torsdag är Krystian och kör i den engelska ligan. Alternativet är då att: 1: Thomsen är tillbaka, 2: att Indianerna kör riders replacement för honom (då får Piotr Protasiewicz, Kenneth Bjerre, Joel Andersson och Ludvig Lindgren köra varsitt av Thomsens heat), eller 3: att Johansson värvar in en skadeersättare. Det sistnämnda kräver dock att Thomsen skrivs ut ur truppen i minst 28 dagar, vilket i praktiken är hela SM-slutspelet. Vilket av alternativen det blir vet vi inte i skrivande stund.

Morgondagens laguppställningar:

Indianerna: 1) Kenneth Bjerre, 2) Tai Woffinden, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Krystian Pieszczek, 5) Chris Holder, 6) Ludvig Lindgren, 7) Joel Andersson.

Västervik: 1) Bartosz Smektala, 2) Krzysztof Buczkowski, 3) Jack Holder, 4) Nicki Pedersen (riders replacement), 5) Peter Ljung, 6) Anton Karlsson, 7) Mikkel B Jensen.

Dela nyheten: