Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kumla MSKs ordförande om de senaste årens arbete och kommande säsong.

Featured Image

Markus Engman går in på sitt 5e år som ordförande för Kumla Motorsportklubb. Nu, två dagar innan premiären, tar vi pulsen på honom.
Du går in på ditt 5e år som Ordförande, hur känns det?

– Det känns inspirerande och utmanande. Vi har ju haft två udda år och vår inslagna plan tar vid där säsongen 2019 slutade men så klart med vissa andra och nytillkomna utmaningar.

Vad tycker du den viktigaste förändringen/utvecklingen varit under de tre senare åren?

– Vi har haft en väldigt fin kurva när det kommer till att bredda antalet utövare och antalet aktiviteter på vår anläggning, sen så klart har det ju varit lite udda de två senaste säsongerna med allt kring pandemin men just antalet tävlingar, träningar och andra typer av evenemang på arenan var vad jag skulle tro, 2021 ett rekordår i modern tid för antalet aktiviteter på Glottra skog arena. Antalet utövare har mer än tredubblats vilket är otroligt roligt!

Vad är fokus 2022?

– Fokus 2022 skulle jag säga är inriktat på två huvudmål, dels återuppta prova på verksamheten för barn. Detta är tyvärr något som blivit lidande de två senaste åren. Och publiken, vi måste locka tillbaka vår publik och fortsätta jobba och utveckla eventet kring våra matcher i Bauhausligan. Men jag är optimist och hoppas att publiken vill stötta oss, och speedway upplevs ju som ”alla” vet bäst på plats, kanske i en slänt på en picknickfilt.

Vad tror du om A-laget?

– Vårt representationslag ser väldigt intressant ut, man ser en tydligare bredd och med den typen av lagbygge blir man inte lika sårbar om det skulle dyka upp skador. Vi har många som fightas om platserna vilket gör att många kan ersätta många. Vi har en god utvecklingspotential på våra svenska förare, just utveckling på våra fem svenska förare som tillhör elitlaget skall bli otroligt roligt att följa den här säsongen.

Dela nyheten: