Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kom upp till Indian-fans imorgon!

Featured Image


 

Har du hjärta för klubben och vill hjälpa till att heja fram Indianerna till varje pris? Då ska du bege dig upp till Indian-fans i ingången av andrasväng imorgon.

Det hela startade 2011 då en grupp människor som delade samma intresse och passion för klubben valde att starta en förening. Namnet landade i Indian-fans och målet är tydligt.

– Vi ska alltid göra allt vi kan för att våra förare ska prestera lite extra på banan och förhoppningsvis vinna matcher, säger Alexander Enander, en av grundarna till föreningen.

Idag träffar vi Alexander, Markus, Freddy och Jonathan ute på Glottra Skog Arena. De förbereder för morgondagens match mot Västervik och hoppas på en extra bra uppslutning.

– Vi kommer att köra på rejält imorgon med ett bra tifo under presentationen och vi hoppas givetvis på att många nya ska komma upp och vara med, så det blir en bra stämning, säger Markus.

Det kommer alltså att göras en rejäl kraftsamling imorgon, med bland annat en så kallad overhead-flagga på ca 60 meter. Hur många behöver ni vara för att få en bra stämning?

– Det viktiga är inte hur många vi är egentligen, utan att alla som är här visar hjärta och är engagerade. Sedan är det såklart en fördel om vi är många, speciellt när vi ska köra overhead-flaggan, säger Markus.

Vad krävs för att få vara med?

– Ingenting! Vi har ett åldersspann på 8 till 70 år med en blandning av både killar och tjejer, så alla är hjärtligt välkomna att vara med. Sedan hoppas vi ju såklart att de som är med här uppe på matcher även blir med i vår förening så att vi kan få in så mycket pengar som möjligt och kan göra ett bra tifo varje match, säger Jonathan.

Varför vill man stå med er här uppe?

– Känslan, vi alla känner likadant för klubben. Om vi förlorar så delar vi sorgen och när vi vinner är det hysterisk glädje. Det blir helt enkelt en helt annan dimension av att se på speedway när man står här uppe. Man känner sig mer som en del av laget, säger Freddy.

Utöver att man ses vid varje hemmamatch så arrangeras det ibland andra arrangemang utanför speedwayen, som GP-kvällar och annat. Sedan arrangeras även bussresor till vissa bortamatcher.

– Vissa bortamatcher åker man på med vetskapen om att vi på pappret i stort sett inte har någon chans att vinna. Men man åker ändå, för att kärleken till Indianerna finns där, avslutar Alexander.

Vill du vara med Indian-fans imorgon så samlas man från kl 18:00 uppe i ingången på andrasväng. Ingen föranmälan krävs och alla är välkomna att vara med!

 

#lagetförejaget


FAKTA

 

Grundat: 2011

Antal medlemmar: 52

Årsavgift: 100 kr

Swishkonton

Indian-fans: 123 220 03 68

Tifogruppen: 123 257 13 70 (för eventuella bidrag som vill betalas in)

Dela nyheten: