Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Jonatan Grahn klar för 2019

Featured Image


 

Lagbygget fortsätter och truppens nionde och näst sista man är ingen mindre än den svenske U-21 medaljören Jonatan Grahn. Ytterligare ett steg i den riktning klubben vill gå, gällande ett lag bestående av såväl världsstjärnor som lokala talanger.

– Vi är enormt glada att Jonatan vill stanna hos oss. Att han och Christoffer Selvin väljer att stanna i klubben är precis lika viktigt som att Tai Woffinden och Chris Holder kör för oss, säger Peter Johansson.

Jonatan, som fyller 18 år den 15 oktober, har en fantastisk säsong bakom sig med bland annat elitseriedebut och ett JSM-brons.

– Säsongen 2018 har varit fantastisk! Jag har framförallt kört mycket speedway och det känns som det gett resultat. Jag är otroligt nöjd med att jag lyckades ta JSM-brons och att jag fick göra elitseriedebut tillsammans med Indianerna. Att jag även lyckades ta några poäng känns jättebra och jag fick verkligen mersmak för de större tävlingarna, säger Jonatan.

Vad fick dig att vilja stanna i klubben?

– Indianerna är klubben i mitt hjärta. I hela min karriär har jag kört speedway för Indianerna och det vill jag fortsätta med. Dessutom har hela klubben och den nuvarande styrelsen något stort på gång. Kubbens vision om ett SM-guld med flera lokala förare är något som jag stöttar och i framtiden hoppas kunna vara en del av.

Truppen 2019 är den kanske mest spektakulära någonsin, och det kommer vara en extrem konkurrens om de sju startplatserna, något som Jonatan ser positivt på.

– Det ser mycket starkt ut på pappret. Att efter bara två säsonger på 500cc slå sig in bland de förare som Indianerna har är en tuff uppgift. Men det är inte omöjligt och jag kommer köra så mycket jag kan för att öka chanserna och att förhoppningsvis ta en plats i laget.

Jonatans mål för 2019 är tydliga: han ska försvara sin JSM-medalj, ta en plats i den svenska juniorlandslaget samt slå sig in i startsjuan. För att lyckas med detta är han redan i full fart med sina förberedelser inför 2019.

– Jag fystränar flera gånger i veckan, samtidigt som det kommer läggas många timmar i garaget för att fräscha upp och utöka mina speedwaycyklar. Jag ska såklart också besöka mina fina sponsorer och förhoppningsvis finna nya samarbeten med nya som gamla sponsorer. Så trots att det inte är speedwaysäsong är det fullt upp, konstaterar Jonatan.

Dela nyheten: