Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför tisdagens kvartsfinaldrama: ”Samtliga förare står på benen”

Featured Image

Tisdagskvällen bjuder på garanterat drama. Det är vinna eller försvinna som gäller när kvartsfinalserien ska avgöras på Indianernas hemmabana. För att säkra en semifinalplats behöver hemmalaget köra ikapp och ifrån Piraternas knappa försprång från det första mötet.  

 

Den avgörande kvartsfinalreturen körs tisdag kväll klockan 19.00 hemma på Kumla Motorstadion. Med drama på banan och bra väder enligt prognoserna väntas matchen locka storpublik.  

 

Säkra din biljett till kvartsfinalreturen här! 

 

Efter förra veckans knappa förlust i Motala (47–43) behöver Indianerna vinna med minst fyra poäng för att göra semifinalplatsen till sin.  

 

Piraterna är alltid ett tufft lag att möta och har många förare som trivs på banan i Kumla, men det har Indianerna också. Med förhoppningsvis ett massivt publikstöd i ryggen krävs bara en femetta från Indianerna för att matchen ska vara utjämnad och helt öppen igen. 

 

Det är nu det avgörs. 

 

Peter Johansson om läget i truppen 

 

Inför det viktiga returmötet har det tisslats och tasslats en del om vilka förare som kommer till start, eftersom inget av lagen vill blotta sina kort. Så här säger Indianernas lagledare Peter Johansson om läget i truppen: 

 

– Formen är fortsatt god på våra förare, dock finns en del blessyrer som stökar till det, men samtliga förare står på benen och är tillgängliga för match. 

 

Preliminära laguppställningar 

 

Indianerna: 1) Szymon Wozniak, 2) Krzysztof Buczkowski, 3) Patryk Dudek, 4) Gleb Chugunov, 5) Anders Thomsen, 6) Rasmus Karlsson, 7) Jonatan Grahn.
 

Piraterna: 1) Maciej Janowski, 2) Mathias Thörnblom, 3) Piotr Pawlicki, 4) Oskar Fajfer, 5) Przemyslaw Pawlicki, 6) Jonathan Ejnermark, 7) Norbert Krakowiak. 

 

Det här är de preliminära laguppställningarna som har nominerats. Alltså samma laguppställningar som i det första kvartsfinalmötet bortsett från en del taktiska platsbyten. Om inga ändringar görs under lagledarmötet timmarna före matchstart blir kvartsfinalreturen hemmadebut för danske Anders Thomsen.  

 

I Nerikes Allehanda har det rapporterats om att Piraterna söker en skadeersättare för Vaclav Milik som i så fall skulle kunna gå rakt in i Piraternas lag. Noterbart är även att Piotr Pawlicki har nominerats i laguppställningen, men lämnat återbud för resterande matcher i den engelska ligan på grund av en efterhängsen virussjukdom. 

 

 

KÖP DIN BILJETT NU! 

Dela nyheten: