Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Indianernas knattelagledare blir förbundskapten!

Featured Image


 

Rickard Jansson har varit ansvarig för ungdomsverksamheten i Indianerna under de senaste åren. Han har varit en stor bidragande orsak till att Indianerna mer än fördubblat antalet knatteförare de två senaste åren.

Detta har såklart inte gått Svenska Motorcykelförbundet förbi, utan tidigare i veckan blev det klart att Rickard Jansson blir ny förbundskapten för Sveriges landslag i 85cc.

– Jag fick frågan i förra veckan, och efter att ha fört dialog med styrelsen om mina åtaganden i Indianerna så kunde jag tacka ja till tjänsten denna veckan, säger Rickard.

Hur kommer detta påverka din roll i Indianerna?

– Inte alls, eller om något så är det positivt – eftersom man kommer få lära sig mycket på vägen. Sedan är ju förbundskaptensrollen ingen heltidstjänst, utan det handlar om att ta ut förare till EM och VM, samt finnas med som lagledare under de tävlingarna. Sedan är det ju såklart min uppgift att arrangera träningsläger och så vidare.

Hur känns det att få detta förtroendeuppdrag?

– Det är en ära, och en spännande utmaning. Jag ser fram emot att få utveckla både mig själv och förare, men framförallt att få vara med och bidra inom svensk speedways framtid, konstaterar Rickard.

Dela nyheten: