Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Indianerna Allsvenska mästare 2021!

Featured Image

Detta är en av många framgångar för klubben 2021.

Finalen avgjordes i tävlingens sista heat, där allt annat än 1-5 för Griparna skulle innebära seger för Indianerna. Spänningen gick att ta på, tills tejpen gick och Peter Ljung fick stopp. I och med detta var det alltså klart, serieseger för Indianerna i Allsvenskan 2021!

Men det satt långt inne… Griparna var hack i häl hela tävlingen igenom, och när bortalaget i det första nomineringsheatet fick chansen att toppa var det inte helt oväntat att Peter Ljung och Kim Nilsson skulle rulla ut på banan. Utfallet blev lyckat och varken Christoffer Selvin eller Hugo Lundahl hade något att sätta emot.

Nästa, och matchen näst sista heat, skulle sluta 3-3 och därmed ledning för Indianerna med fyra poäng inför det helt avgörande femtonde heatet. Där Peter Ljung, som bekant, fick stopp i starten och därmed var saken klar, 47-43 i matchen gjorde att Indianerna vann med 92-88 över två matcher!

Detta är en av många framgångar för klubben 2021. Vi har nämligen redan nu ett JSM guld, USM guld, Par-RM guld, och chansen finns att det blir serieseger i division 1 samt SM guld i Ungdomsserien. En fantastisk säsong börjar lida mot sitt slut, men först ska vi alla ut och stötta våra ungdomar lördag den 2 oktober, då det ska Ungdomsserien ska avgöras!

Dela nyheten: