Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Holder kraschade illa i gårdagens GP-kval – förmodligen borta resten av säsongen.

Featured Image

Efter fjolårets skadehelvete kunde det inte bli värre….eller? Här är Peter Johansson tankar om skadeläget i truppen.

Truppen har tunnats ut rejält inför stundande slutspel, sedan en tid har det stått klart i att vi letat brett efter en förare att förstärka en position o laget då Krzysztof Kasprzak som varit tänkt som en joker i slutspel tvingats kasta in handduken på grund av en ryggskada. Ungefär samtidigt har Norbert Krakowiak som annars varit en del av den ordinarie startajuan tvingats till att tacka nej till körningar i samtliga serielag på grund av den knäskada han ådrog sig tidigt på säsongen och som hämmat hans framfart mer och mer ju längre säsongen har gått. Han kommer dock efter rehab göra en sista tävling för säsongen där han representerar Polen i par-EM. Detta två dagar innan sin operation. En chansning som man kan tycka vad man vill om.

Under gårdagens kvaltävling till GP-serien 2023 i skotska Glasgow gick tyvärr ambulanserna varma och vi fick inte bara se något alternativ till skadeersättare under slutspelet avsluta sin säsong utan också, än värre vår starkaste förare Chris Holder föras iväg med ambulans till sjukhus. Jag pratade med Chris under gårdagen och idag under morgonen och vad vi vet så långt är att han brutit nyckelben, tre revben och har någon form av skelettskada i nedre ryggen.

Så här står vi nu, många planer och mycket planering har gått upp i rök samtidigt som vi skall göra allt o vår makt för att få in en ersättare med kvalité i en minst sagt tunn marknad. Tillsammans gör vi allt vi kan och säsongen är långt ifrån över!

Peter Johansson lagledare och sportchef KMSK

Dela nyheten: