Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Henka på besök vid avslutning för speedwayskolan

Featured Image

Under sommaren har Indianerna bedrivit en speedwayskola öppen för barn mellan 4 och 11 år. Man har träffats åtta torsdagskvällar vid Glottra Skog Arena i Sannahed. Där får man lära sig det mesta som gäller speedway allt från att veta hur man tvättar en speedwaycykel till hur man startar och kör en tävling.
**Under torsdagens träff arrangerades en ”tävlingsliknande” avslutning med startgrind, startassistent, flaggvakter, tävlingsledare och allt annat som tillhör en riktig tävling. Som avslutning fick alla ett diplom som visar att dom deltagit i kursen.**

Daniel Halling har under säsongen varit en av nyckelfigurerna från klubbens sida, och sett till att cyklar och utrustning har varit i toppskick inför varje träff.

Det är jättebra och viktigt att vi har en speedwayskola för att få in fler förare i klubben, säger Daniel.

**Vad är det som driver dig?**

Glädjen hos barnen och att få se utvecklingen hos dem.

Dagen till ära kom Indianernas egen Henrik ”Henka” Gustafsson på besök och gav en del goda råd inför den fortsatta speedwaykarriären.

Det är kul att se att återväxten börjar ta fart i klubben igen. Det är precis detta som på sikt kommer att föda nästa svenska stjärna, men även kunna skapa en bred lokal anknytning i A-laget, säger Henka.

Vi tackar alla barn och föräldrar som deltagit under sommaren och alla som från klubbens sida engagerat sig och drivit skolan.

Dela nyheten: