Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Gustav Grahn får wildcard till GP-2 serien!

Featured Image

Gustav missade kvalet med en poäng – nu får han wildcard till JVM-serien.

I helgen körde Gustav kval till den nya GP-2 serien, eller JVM-serien som den tidigare hette. I kvalet missade Gustav med en ynka poäng, men imponerade på FIM så pass att han tilldelades ett wildcard till serien, som startar i samband med GP-tävlingen i Prag den 27 maj.

Beskriv kvalet, vad var det som gjorde att du missade med en poäng?

Det är var en väldigt tuff tävling med duktiga förare. Jag gjorde en ganska så hyfsad tävling med 11 poäng. Om jag hade varit med lite mer från start i först heatet så hade jag haft ett bättre utgångsläge!

Hur känns det att få ett Wildcard?

Det känns otroligt skönt! Det är väldigt stor lättnad måste jag säga, med tanke på att jag blev väldigt besviken efter kvalet. Ett av mina stora mål inför säsongen var att komma till JVM-serien och nu är jag här med ett wildcard, det känns givetvis väldigt skönt!

Vad tror du om dina chanser i GP2-serien?

Det blir en väldigt tuff serie med världens bästa juniorer, men jag ska göra allt jag kan! Om jag tar med mig mina bra starter kan jag slå vem som helst, och det siktar jag på även om det kommer att bli tufft!

Vad är målsättningen?

Målsättningen är att visa vad jag kan och såklart göra bra ifrån mig!

Hur kommer du få ihop detta organisatoriskt med Polen och allt?

Det blir väldigt hektiskt men det ser inte jag som något problem. Det är bara kul att kunna få köra så mycket speedway som jag faktiskt får göra nu!

Dela nyheten: