Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Framflyttad säsongsstart för BAUHAUS-ligan i speedway

Featured Image

Även denna säsong påverkar pandemin seriestarten i speedwayens högsta liga. De svenska elitklubbarnas samarbetsorganisation Elitspeedway Sverige (ESS) har arbetat intensivt den senaste tiden med ett flertal scenarion inför den kommande säsongen. ”Ett förslag har nu godkänts av klubbarna, samt förbundet Svemo, som innebär att säsongsstarten skjuts fram en månad för att skapa möjlighet till en sportslig och fungerande säsong”, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand.

Klubbarna har väntat i det längsta och satt sitt hopp till de signaler som kom för en månad sedan från idrottsministern om att publik skulle tillåtas i liten skala från och med fotbollsallsvenskans premiär den gångna helgen. ”Möjligheten till publikintäkter, alternativt stöd från Riksidrottsförbundet, har varit en viktig faktor att ta hänsyn till. Men även tillgången till förare med tanke på möjligheten att resa mellan länder och det faktum att det just nu råder tävlingsförbud inom förbundet för att inte riskera att belasta sjukvården är också en del av vår komplexa situation”, berättar Mikael Holmstrand som bakgrund till beslutet.

Läs hela intervjun och se schemat på ESS hemsida

Dela nyheten: