Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Förlust i premiären

Featured Image


 

Västervik 48 – Indianerna 42, så slutar kvällens elitseriepremiär på Stena Arena i Västervik. Premiärnerverna var tydliga när båda lagens förare blandade och gav om vartannat. Men tillslut är det alltså Västervik som får med sig en efterlängtad seger i den svenska elitserien, efter en säsong i allsvenskan.

– Vi kommer alltid att vinna som ett lag, men vi kommer också förlora som ett lag. Precis som efter en vinst, så gäller det nu att titta på vad vi kan göra bättre till nästa match, säger en matt och något besviken Peter Johansson, lagledare i Indianerna.

Matchen stod och vägde fram till nomineringsheaten, som i år ändrast till den stereotypa avslutningsböjelsen, då man gått tillbaka till två nomineringsheat och istället tagit bort det andra reservheatet. Efter att det 14e heatet slutat med en 4-2a i Västervikfavör var hoppet om att vinna matchen ute. Ställningen inför det sista avgörande heatet var alltså 44-40, men även det slutade 4-2 Västervik, och slutresultatet 48 – 42 var ett faktum.

– Vi gör en stabil insats, men det fattades helt enkelt lite marginaler i hårfina domslut och strider på mållinjen och vi nådde inte ända fram, konstaterar Peter.

Vi får därmed tacka alla tillresta indiansupporters, supporterklubben Indianfans samt Westervik speedway för ett klanderfritt arrangemang och hälsa klubbens supporters välkomna att besöka Kumla för returen i höst.

Väl mött tisdag den 15 maj, då Eskilstuna Smederna kommer på besök.

Individuella poäng:

Västervik Nicki Pedersen RR, Peter Ljung 5+1,  Grzegorz Zengota 6, Bartosz Smektala 10,  Peter Kildemand 12+1, Magnus Karlsson 2, Mikkel B Jensen 13+2

Kumla Indianerna Vaclav Milik 9, Bjarne Pedersen 8+2,  Adrian Miedzinski 6+1,  Piotr Protazcevic 8,  Kenneth Bjerre 5,  Ludvig Lindgren 4+1,  Viktor Palovara 2

Dela nyheten: