Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Förlust i Allsvenska premiären

Featured Image

I går hade Indianernas utvecklingslag seriepremiär i Allsvenskan. En inte helt enkel uppgift för lagledaren när man fick avsluta matchen med fem förare.

Ludvig Selvin har skadat korsbandet, Ricards Ansviesulis dras med en muskelskada, Hugo Lundahl har tvingats till vila efter en krasch i måndags och Emil Breum var upptagen med seriematch i Danmark. Ja så såg det ut när Robert Eriksson, lagledare i Indianernas utvevklingslag, skulle ta ut laget.

Masarnas 16-årige talang Eddie Bock har lånats in som gästförare för att ens få ihop fem förare, minimum för att kunna köra matchen. Men Bock gick ihop med rutinerade Tero Aarnio i elfte heatet så att finländaren gick i backen och ådrog sig en hjärnskakning – och därför fick Indianerna ändå avsluta matchen med fyra förare.

Jonatan Grahn, Gustav Grahn och Christoffer Selvin körde alla maximala sju heat var för att fylla ut – och sista fyra heaten var det bara de tre förarna på banan för bortalaget som ändå lyckades hålla emot och körde jämnt därifrån och in: Vargarnas åttapoängsledning efter elva heat höll till 49–41 vid matchens slut.

– Vi var skadeskjutna redan innan vi kom till start, och det blev inte bättre när Tero försvann. Grabbarna som var kvar skötte sig bra, och med tanke på förutsättningarna är det starkt att vi inte förlorar med större siffror. Det är inte lätt att hålla fokus när man ska köra sju av 15 heat i en match, och mekanikerna får också jobba stenhårt i ett sådan här läge, säger Robert Eriksson, lagledare i Indianernas allsvenska lag.

Eriksson uppdaterar om skadeläget:

– Ludvig Selvin blir troligen borta hela säsongen. Ricards Ansviesulis har sagt att han blir borta ytterligare någon vecka. Hugo Lundahl hade inte brutit något, så han är nog snart tillbaka. Och Tero Aarnio sa att han räknar med att kunna köra nästa vecka.

Vargarna 49: Daniel Henderson 14, Noel Wahlquist 12, Mateusz Tonder 12, William Björling 7+3, Damian Pawliczak 3, Willy Andersson 1. Rider replacement för Marius Hildebrand.

Indianerna 41: Jonatan Grahn 13+2, Gustav Grahn 10+2, Christoffer Selvin 9+1, Gustav Grahn 8+1, Tero Aarnio 8+1, Eddie Bock 1. Rider replacement för Ricards Ansviesulis.

Nästa match för vårt utvecklingslag körs mot Örnarna i Mariestad den 8e juni.

Dela nyheten: