Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

ESKILSTUNA-SPÖKET ETT MINNE BLOTT

Featured Image

Efter år av förluster och hängande huvuden på vägen hem från Eskistuna lyckades vi äntligen bryta trenden och vinna. För Peter Johansson var det en efterlängtad seger som bekräftar lagets potential och styrka inför den kommande säsongen.

Det har varit en lång väntan sedan senaste segern i Eskilstuna år 2016. Under dessa år har laget brottats med motgångar och tuffa matcher. Men denna säsong verkade ha en annan klang redan från starten.

”Det var skönt att få ett kvitto på att det är ett bra gäng”, kommenterade en nöjd Peter Johansson efter segern. Han berömde lagets kommunikation och envishet under matchen, där varje förare bidrog till lagets framgång.

Inför säsongen hade Peter Johansson stuvat om i laget och genomfört förändringar genom att ersätta stjärnorna Jason Doyle och Max Fricke med polska förare som Gleb Chugunov och Patryk Dudek. Dessa förändringar visade sig vara lyckosamma redan från starten av säsongen, vilket inte förvånade Johansson som hade förtroende för den nya laguppställningen.

Lagets framgång i premiären markerade inte bara en seger utan också en möjlighet för yngre förare att visa upp sin potential. Johansson lyfte fram Gleb Chugunov och en ung polsk förare vid namn Kowalski som gjorde imponerande insatser under tävlingen.

”Det är skönt att börja med en seger så man vet var man har grunden”, reflekterade Johansson om betydelsen av premiärsegern för resten av säsongen. Han underströk vikten av att lära känna lagets dynamik och hur olika individer fungerar tillsammans för att skapa en stark kollektiv prestation.

För Indianerna var premiärsegern i Eskilstuna inte bara en seger på pappret utan också en bekräftelse på lagets potential och förmåga att kämpa sig igenom motgångar. Med en stark start i bagaget ser vi fram emot att bygga vidare på denna framgång under resten av säsongen.

Nästa match körs på tisdag, hemma mot Dackarna. Köp din biljett till matchen här!

Smederna 43: Maksym Drabik 12+1, Kim Nilsson 11, Grzegorz Zengota 8+1, Rohan Tungate 5, Vadim Tarasenko 3+2, Philip Hellström-Bängs 3+1, Joel Andersson 1+1.

Indianerna 47: Gleb Chugunov 10, Patryk Dudek 9+1, Bartlomiej Kowalski 8+2, Szymon Wozniak 8+1, Krzysztof Buczkowski 5+1, Johannes Stark 4+1, Jonatan Grahn 3.

Dela nyheten: