Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Därför förlänger Johansson

Featured Image


 

Peter Johansson tog rollen som lagledare inför 2017. Då hade han ett lag som var tippat att komma sist och åka ur Elitserien. Inte nog med att han hade väldigt begränsade resurser på förarsidan så var det även en förening i spillror och på randen till konkurs.

Alla visste att det skulle bli en tuff säsong och att allt annat än att åka ur elitserien skulle vara en bragd. Trots allt så gick man in med inställningen ”laget före jaget” vilket kommit att bli ett mantra för hela föreningen, och klarade sig kvar i elitserien.

Nu gåt Peter mot slutet av sin andra säsong som lagledare och han har inga planer på att sluta eller byta klubb.

– Indianerna har förutom att vara klubben i mitt hjärta hittat ett upplägg med en ny sportgrupp som skall avlasta mig i vissa delar av arbetet exempelvis lagbygget för 2019 och även om det givetvis fortsatt ligger på mitt huvudansvar så är sådana saker runt omkring viktigt för att känna att de bästa förutsättningarna finns att utveckla sitt arbete, och framåt vill man ju, säger Peter.

Vad fick dig att skriva på en säsong till?

 – Det är den fantastiska atmosfären som råder i föreningen, samarbetet med de styrande i klubben och att det satsas klokt och med eftertanke i alla led i vår verksamhet som gjort att jag vill satsa vidare och fortsatt vara en del av Kumla Indianerna Speedway även om jag inte ska sticka under stol med att det dök upp några intressanta alternativ.

Hur skulle du beskriva förändringen i klubben sedan du tog över som lagledare?

– Det är det holistiska arbetssättet, vi ser alla delar av verksamheten som lika viktiga hörnstenar för en välmående förening. Vi ska ha ett representationslag med goda förutsättningar och en budget i balans, men det skall också finnas möjlighet till att utveckla sig och trivas inom funktionärskåren, satsas på ungdomar och ”prova på” såväl för barn som för vuxna. Man är välkommen både som satsande division 1 åkare och som hobbyåkare. Allt sammantaget är det något som är genomtänkt för att få hela klubben Indianerna att leva.

Vad är ditt personliga mål som lagledare, och hur ska du nå det?

– I just lagledarrollen är alltid drivet att bli just en bättre ledare med allt vad det innebär. Bättre på kommunikation, taktik, diplomati. Egentligen alla delar som i slutändan kan ge någon extra fördel gentemot motståndet på banan. Att nå det handlar mycket om att fortsatt vara lyhörd och ödmjuk, lära mig av de som är ledande inom respektive område och att befinna mig i ”trygga” föreningar där jag vet att det råder arbetsro och framåtanda. Precis just som i Indianerna.

Hur går tankarna kring lagbygget för 2019?

– Jag för redan kontakter med de förarna vi kommer försöka bygga laget kring under nästkommande säsong. Sedan är det fortfarande högsäsong och det kommer dröja en tid innan underskrifter börjar rulla in.

Dela nyheten: