Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dansk duo klar för 2019

Featured Image


 

Kenneth Bjerre kom tillbaka till Indianerna inför 2017, och skulle bli en av hjältarna som i grundseriens sista match körde hem elitseriekontraktet för 2018. Idag kan vi stolt meddela att Kenneth skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019.

Kenneth har en svajig säsong bakom sig där han inledningsvis inte alls kom upp i den nivå han vill ligga på, och fick även stå utanför laget vid några matcher i mitten av säsongen. Men när chansen kom tog han den, och avsluta säsongen i högform.

– Jag hade inte den bästa säsongen i Sverige, bortsett från mina sex sista matcher då jag tycker att jag kom upp i normal nivå. Jag är trots det glad att vi nådde vårt mål och tog oss till slutspel, men samtidigt besviken att vi inte kom längre, säger Kenneth

Vad är det som gör att du väljer Indianerna för tredje året i rad?

– Jag känner att klubben blir bättre för varje säsong som går och man känner av den goda stämningen mer och mer. Man blir bra bemött och känner sig välkommen både i klubben och på tävlingar. Jag behövde inte fundera länge innan jag bestämde mig för att stanna, och jag är otroligt glad över att vara kvar i klubben och ser verkligen fram emot 2019.

Ryktet säger att det kommer bli en spännande trupp 2019, hur ser du på nästa säsong?

– Mitt personliga mål är att komma över 2.0 i snitt. För lagets del så förutsätter jag att vi vill gå längre än kvartsfinal, men det målet kommer att sättas först när truppen är klar.  

Pepe och Thomsen är redan klara för 2019 och Kenneth blir alltså tredje föraren som skriver på för den kommande säsongen. Lagledare Peter Johansson är nöjd med att Kenneth väljer att stanna.

– Kenneth är en ut i fingerspetsarna en professionell idrottsman och har under mina två år som ansvarig för representationslaget varit en hörnsten i lagbygget. Han visar alltid engagemang för både klubben som lagets utveckling och är med sin rutin på yppersta världsnivå ett viktigt bollplank till mig som lagledare. På det personliga planet är han en ödmjuk och sympatisk kille med en enorm vinnarskalle vilket visade sig tydligt på padelturneringen på vår kickoff, skrattar Peter.

Vad som hände på Padelturneringen låter vi vara osagt, men det låter sannerligen som att Peter lyckats värva en viktig hörnsten för 2019.

Dela nyheten: