Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dagens finaler inställda

Featured Image

Idag klockan 15:00 skulle Indianerna ha kört A-finalen i Vetlanda Lag-cup. Men på grund av regn ställdes tävlingen in redan i morse.
Nu får Joel Andersson, Ludvig Lindgren, Christoffer Selvin och Jonatan Grahn – de fyra svenskar som skulle ha kört för Indianerna på lördagen och som utmanar om platserna i klubbens elitserielag – ladda om för tisdagens SM-kval i Avesta. Där ska 18 förare göra upp om de åtta sista platserna till finalen i Målilla den 23 juli, dit regerande svenska mästaren Jacob Thorssell och sju andra förare är direktkvalificerade.

Andersson, Lindgren och Selvin finns bland de 14 förarna som går rakt in i kvalet. Grahn tvingas ta omvägen via ett kvalheat före huvudtävlingen, där fyra förare gör upp om de två sista platserna.

– Det är topp åtta i kvalet som gäller, det spelar egentligen ingen roll om man vinner eller blir åtta utan handlar bara om att ta sig vidare till finalen. Det ska nog gå vägen, det har jag fixat andra år, säger Joel Andersson till NA.

Dela nyheten: