Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Bildspecial: Säsongen 2018 är äntligen igång!

Featured Image


I fredags arrangerades en kickoff för säsongen 2018. Alla förare utom Vaclav Milik, som hade en gala med det tjeckiska motorförbundet , var på plats. Dagen började med att lagledare Peter Johansson höll en genomgång inför säsongen, där man berörde ämnen som målsättningar, banan och vårt sätt att arbeta i klubben. Ordförande Markus Engman var också på plats och hälsade alla förare välkomna.

– Förarnas respons var överväldigande positiv, de tyckte att dagen var professionellt planerad och genomförd samt att det var fantastiskt kul att verkligen få träffa så många fans och andra av klubbens hängivna arbetare i ett annat sammanhang. Flera av förarna var också väldigt positiva på att få med sig den historiska kontexten kring klubben i och med besöket på museet och indianmontern där. Nästan alla var ju med under förra året och många påpekade att de kunde känna en stor skillnad i atmosfär kring klubben nu, säger Peter.

Vad fick ni som lag ut av dagen?

– Rent sportsligt var den första punkten på programmet kanske den viktigaste. Vi fick sitta ner i lugn och ro och jag förklarade mina ambitioner och mål för säsongen, både för representationslaget och för föreningen i stort. Därefter formulerade förarna sina individuella mål för 2018, såväl individuellt som i sina insatser för Kumla Indianerna. Vidare under dagen handlade det mest om att just få umgås och få ihop laget utan att vara påverkade av ”tävlingsbubblan”. Det var verkligen en dag full av skratt och kära återseenden men också tydliga mål och fokus framåt.

Vad tar du personligen med dig ifrån hela dagen?

– Jag har återigen fått en bekräftelse kring att vi hittat ett koncept i ”Laget före jaget” som fortsatt den devis som skall genomsyra allt arbete i Kumla Indianerna. Vi har ett lag som trivs ihop och det gör att arbetet för min del blir lättare när vi väl sätts på prov.

Det häftigaste med dagen var den nästan sakrala stämning som uppstod när de äldre förarna i laget fick träffa Henka för första gången på många år under lunchen vi åt på hans restaurang.

Avslutningsvis, hur är känslan i laget inför säsongen?

Känslan är fantastiskt bra. Vi har som sagt fått en möjlighet att komma ihop som grupp, vi trivs och litar på varandra och varandras arbete. De många skratten till trots var det tydligt exempelvis under paddel turneringen på Örebro paddelcenter eller vid startgrindsutmaningen i samband med presskonferensen, att när ett tillfälle att tävla dyker upp så växer hornen ut och ingen ger bort något i onödan. Tävlar vi så ska man vinna, avslutar Peter.

Dela nyheten: