Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lagkapten förlänger – två år till!

Featured Image


 

Ludvig ”Ludde” Lindgren kom tillbaka till moderklubben 2017. Han axlade kaptensrollen med ett tydligt mål – se till att Indianerna kör kvar i elitserien.

Ludde var en mycket viktig kugge i lagbygget 2017, när man mot alla odds höll sig kvar i elitserien och han har varit en lika viktig del i att Indianerna 2018 tog sig till slutspel, menar Peter Johansson.

– Det är med stor glädje vi ser en förlängning med Sveriges bästa lagkapten. Han var den förste förare jag kontaktade när jag tog över som lagledare och tillsammans har vi format arbetet med ”laget före jaget” i praktiken. När Ludde ville skriva ett långsiktigt avtal var det ingen tvekan om att förlänga hans tjänster med två år, konstaterar Peter.

Luddes nya avtal med Indianerna sträcker sig över två år.

– Det känns riktigt bra. Det har varit en väldigt spännande och rolig resa hittills så att få vara del av den två år till känns riktigt bra, säger Ludde.

Du har varit lagkapten i två år, hur ser du på den uppgiften, och vad gör egentligen en lagkapten?

– Jag är väldigt stolt över att få ha den rollen och speciellt i Kumla, som är min moderklubb. Det är en ganska lätt uppgift på matcherna med att heja på grabbarna och fungera lite som bollplank åt Peter. Även om han klarar sig bra på egen hand så tror jag att det kan vara skönt för honom att ha en i laget som står bakom hans beslut.

Hur skulle du sammanfatta säsongen 2018, för egen och för lagets del?

– Något att bygga på absolut. Laget nådde sitt mål för säsongen, men det gav absolut lite av en dålig eftersmak efter slutspelsuttåget mot Smederna. För egen del var det en ganska konstig säsong, jag gjorde inga superresultat men körde fler matcher på ordinarie plats än förra säsongen. Jag uppnådde tyvärr inte mina mål för säsongen, och nu vill jag bara att nästa säsong ska börja.

Kommer du förändra något inför 2019?

– Jag kommer fortsätta på något jag redan börjat med i slutet av 2018. Där jag har börjat byggt på teamet runt om mig så jag inte ska stå själv hela tiden, det är något jag saknat förut. Men jag kommer förbättra och förnya mycket både med mig själv och med maskinerna jag åker på. Så 2019 kommer bli väldigt intressant, fastslår Ludde.

 


Truppen 2019

Piotr Protasiewicz 1,556

Anders Thomsen 1,612

Kenneth Bjerre 1,545

Tai Woffinden 2,143

Ludvig Lindgren 0,826

 

Totalt snitt: 7,682

Golvsnitt: 9,000

Taksnitt: 10,250

Dela nyheten: