Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Detta är laget som ska vända underläget

Featured Image

Lagledare Peter Johansson om…

Den första semifinalmatchen

– Vi har tappat många matcher i Gislaved genom åren någonstans mellan heat fem och sju. Därför matchade vi en uppställning med målet att hänga med bra i början, vilket vi också gjorde fram till paus. Normalt sett har de avslutande heaten i Gislaved varit vår starka del av matcherna, men i den här matchen hade vi inte heatsegrarna med oss, utan hade egentligen mest undvikit nollor.

– Summa summarum, självklart var vi alla besvikna på resultatet efter en annars helt okej inledning som vi lyckades få till. Vi har under säsongen visat oss vara ett väldigt hemmastarkt lag. Behåller vi lugnet och får momentum på banan kan vi nöta ner motståndet. Vi har gjort stora upphämtningar tidigare under säsongen. Det här är dock det svåraste motståndet och det kommer att kräva lite mer av alla förare på varje position.

 

Känslan i laget 

– Det är stor revanschlust. Alla var taggade direkt efter matchen och siktar precis som vi alla på att göra allt i respektive förares makt för att vi ska vända resultatet och bärga finalplatsen.

 

Förberedelserna inför ikväll

 – Vi kommer att behöva behandla det som förberedelserna inför vilken viktig match som helst. Man behöver alltid en plan A, B, C och D för vilka förare som eventuellt ska träda in för någon annan i händelse av en skada eller markant formsvacka. Sedan är det klart att det individuella tugget som man har under veckorna med respektive förare kommer att handla om den stundande matchen.

 

Att köra på hemmaplan

– Lejonen är ett väldigt bra lag i Kumla där många trivs på banan, men samtidigt är det vår hemmaborg. Vi har kört på banan i många olika väderlekar under året som gått. Det ger en grundtrygghet och vi måste se till att ta vara på varje extra millimeter som det kan ge oss på banan.

 

Vad som avgör ikväll

– Alla förare måste ha en bra match. Vi har inte råd med att någon faller ur ramen om vi ska ha en bra chans att vända det här. Fortsätter vi jobba tillsammans så pass bra som vi har gjort under året så ser jag stora möjligheter att vända på steken!

 

Publikens betydelse

– Vår publik som stöttat oss under säsongen är de som delar vår framgång. En bärgad slutspelsplats, en tredjeplats i serien, en vunnen kvartsfinal och om allt går som det ska imorgon en bärgad finalplats. Jag och förarna är stolta över allt vi åstadkommit tillsammans som klubb under året och vi är långt ifrån mätta.

– Så stort, stort tack till alla som stöttar oss på plats, nu kör vi!

 

Laguppställningar

Indianerna: 1) Szymon Wozniak, 2) Krzysztof Buczkowski, 3) Patryk Dudek, 4) Gleb Chugunov, 5) Anders Thomsen, 6) Rasmus Karlsson, 7) Jonatan Grahn.

Lejonen: 1) Bartosz Zmarzlik, 2) Oliver Berntzon, 3) Mateusz Cierniak, 4) Dominik Kubera, 5) Kacper Woryna, 6) Sammy Van Dyck, 7) Casper Henriksson.

 

Läs mer och köp biljetter här! 

Dela nyheten: