Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Systemfel rättat – Grahn tillbaka på reservplats!

Featured Image

Under söndagen uppstod oklarheter kring reservplatserna inför matchen mot Rospiggarna. Orsaken var ett räknefel på Gleb Chugunovs snitt, där Svemo felaktigt hade noterat ett heat som aldrig körts på den polske föraren. Detta misstag gjorde att Chugunovs snitt blev lägre än Jonatan Grahns, vilket till en början placerade Chugunov som reserv och Jonatan som nr fyra.

Lagledare Peter Johansson förklarar situationen:
– Vi har haft kontakt med Svemo och ESS under dagen. Det hade noterats ett heat från matchen mot Motala, den match som blev inställd. De tog bort det och då stämde siffrorna överens med mina beräkningar.

Efter korrigeringen har Svemo justerat och Gleb Chugunov går nu in i tisdagens match med ett snitt på 1,200. Detta innebär att han tar den fjärde platsen i laget medan Jonatan Grahn hamnar som reserv.

– Det var det laget vi hade tänkt att köra med. På den sidan av vår trupp är det väldigt jämnt så det hade nog inte spelat någon större roll. Jonatan Grahn är i en bra form nu, det känns bra att få in honom som en joker på reserven, fortsätter Johansson.

Räknefel är ovanliga, men de kan potentiellt påverka lagets uppladdning. I detta fall har laget varit förberedda på båda scenarion och enligt Johansson har det inte påverkat deras förberedelser.

– Det har inte påverkat oss men jag har pratat med grabbarna om att det har funnits oklarheter. Vi fick vara inställda på båda scenariona men i slutändan blev det ändå som vi tänkt oss, avslutar Johansson.

Laguppställningar:

Rospiggarna: 1) Andreas Lyager, 2) Jakub Jamrog, 3) Kai Huckenbeck, 4) Kasper Pludra, 5) Antonio Lindbäck, 6) Wiktor Przyjemski, 7) Victor Palovaara.

Indianerna: 1) Szymon Wozniak, 2) Tom Brennan, 3) Patryk Dudek, 4) Gleb Chugunov, 5) Krzysztof Buczkowski, 6) Rasmus Karlsson, 7) Jonatan Grahn.

Se kvällens match live på ESS Play!

Dela nyheten: