Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Seger igår – retur ikväll!

Featured Image

Gårdagens match började lite trevande för Indianförarna och efter fem körda heat hade man underläge 11-19. Efter det vände det när Wozniak och Chugunov i heat sex körde hem en femetta till Indianerna. Likväl fortsatt underläge ända tills heat 11 då Dudek och Chugonov vände matchen till lika 33-33 efter ännu en femetta. Den förstnämnda skulle bli matchhjälte med bara en tappad poäng. 

De resterande fyra heaten körde Indianerna behärskat, och säkrade segern genom 4-2 i heat 13, för att köra 3-4 i resten av heaten. Seger 44-46 i bortamötet gör att vi går in i kvällens match med två poängs marginal för bonuspoängen. Skulle Indianerna vinna ikväll har man på två dagar kört in fem viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

Vargarna–Indianerna 44–46

Poäng, Vargarna: Jakub Miskowiak 13+1 (5 heat), Chris Harris 10+1 (5), Marcin Nowak 9+1 (5), Ludvig Lindgren 5+1 (5), Kevin Pedersen 4+1 (4), Hubert Legowik 2 (3), Daniel Henderson 1+1 (4).
Indianerna: Patryk Dudek 14 (5 heat), Szymon Wozniak 10+2 (5), Krzysztof Buczkowski 10, Gleb Chugunov 5+1 (5), Jonatan Grahn 4 (3), Tom Brennan 3+1 (4), Rasmus Karlsson 0 (3).

Till kvällens match

En omgång med lite speciella förutsättningar, Danmark har lagt ett kval till sitt individuella mästerskap vilket gör att många danska förare är upptagna på hemmaplan, därtill kör vissa lag i den engelska andraligan vilket gör att vi heller inte har Tom Brennan tillgänglig denna match.

Lösningen för vår del är att helt enkelt anmäla Anders Thomsen i Brennans ställe då han har det högsta matchsnittet av de förare som inte är tillgängliga ikväll och utnyttja regeln ”riders replacement”. Detta innebär då dansken har det näst högsta snittet i startsidan att samtliga förare förutom Patryk Dudek har möjlighet att köra ett extra heat i Thomsens ställe.

Såhär säger Peter Johansson till NA inför matchen:

– Det blir oerhört viktigt att kunna ta en bonuspoäng hemma. Det blir ju en trepoängsmatch för oss. Vinner vi och reder ut det, då har vi börjat klättra i tabellen, slagit lite lag som vi ska slå. Då är vi med där uppe och kan någonstans börja snegla mot att ta en slutspelsplats. Vi var helt överens i dag om att det här var en superviktig match. Det märktes också på förarnas inställning.

Gällande beslutet att köra riders för Thomsen säger Peter:

– Det handlar mer om att faktiskt sprida ut heaten så att det funkar med körschemat och inte blir en massa onödiga dubbelheat, men de är förberedda på det. Men det klart att det är vanskligt, framför allt om det är så att det finns någon som har svårt att leverera. Då blir det tungt, det finns inte så mycket valmöjligheter med toppningar och annat. Samtidigt är det vanskligt om det skulle hända något, så det är ju inte att föredra.

Laguppställningar

Indianerna: 1) Szymon Wozniak, 2) Anders Thomsen (riders replacement), 3) Patryk Dudek, 4) Gleb Chugunov, 5) Krzysztof Buczkowski, 6) Rasmus Karlsson, 7) Jonatan Grahn.

Vargarna: 1) Jakub Miskowiak, 2) Hubert Legowik, 3) Marcin Nowak, 4) Daniel Henderson, 5) Francis Gusts, 6) Chris Harris, 7) Ludvig Lindgren.

 

Köp din biljett här! 

Viktig publikinfo inför matchen!

Dela nyheten: