Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

En Indian på pallen när Thorsell tog sitt andra raka SM-guld

Featured Image

Vår senaste Indian, Pontus Aspgren, slutade på en tredjeplats i finalheatet. Men dagens stora utropstecken var Jonatan Grahn, som slutade sjua i tävlingen.

Kvällens första heat blev en tajt kamp mellan talangerna Jonatan Grahn, Indianerna och Masarnas Philip Hellström-Bängs. Hellström-Bängs utmanade ända in på målrakan, men det var Grahn som vann, sitt första SM-heat någonsin.

Jonatan Grahn fortsatte att imponera i den andra omgången där det blev en andraplats bakom Linus Sundström i det femte heatet. I det tredje heatet jobbade Grahn till sig en enpoängare, men i den fjärde omgången blev han poänglös.

Grahn tog sig till sist till sista chansen-heatet efter att ha tagit en poäng i den sista omgången. Väl där föll han i startkurvan och slutade på en sjunde plats totalt.

Våra andra två förare, Ludvig Lindgren och Joel Andersson, hade en tuffare kväll och slutade tia respektive elva, båda på sex poäng.

Slutresultat SM-finalen 2020

 1. Jacob Thorssell, Dackarna
 2. Oliver Berntzon, Dackarna
 3. Pontus Aspgren, Indianerna
 4. Mathias Thörnblom, Lejonen
 5. Daniel Henderson, Rospiggarna
 6. Kim Nilsson, Masarna
 7. Jonatan Grahn, Indianerna
 8. Filip Hjelmland, Vetlanda 7p
 9. Linus Sundström, Västervik 6p
 10. Ludvig Lindgren, Indianerna, 6p
 11. Joel Andersson, Indianerna 6p
 12. Victor Palovaara, Vetlanda 5p
 13. Joel Kling, Dackarna 5p
 14. Alexander Woentin, Vetlanda 4p
 15. Philip Hellström-Bängs, Masarna 3p
 16. Maksymilian Bogdanowicz, Lejonen 1p
Dela nyheten: