Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dags att summera en tuff vecka.

Featured Image

Först derbytorsk mot Smederna i tisdags och igår kom veckans andra förlust, när Dackarna körde över Indianerna med 57 – 33.

Det är med ett synnerligen tungt indianhjärta dessa rader skrivs. Men samtidigt kanske man inte kan förvänta sig mer än så här, just nu.

Säsongsinledningen har inte varit någon dans på rosor för A-laget. Med tidiga skador på bland annat Niels Kristian Iversen och Grzegorz Zengota har åtminstone en poängmaskin i Iversen varit otroligt saknad. Allra helst när formen svajat lite för övriga förare. Lägg där till att både Holder och Fricke haft svårt att få ihop sina scheman med den polska ligan och inte varit tillgängliga alla matcher.

Man kan såklart inte bara säga att vi haft otur, man måste också se till hur vi och lagen vi möter presterar. Jag ska inte säga att Smederna och Dackarna överpresterande, de har bättre lag än oss även på pappret. Men de är också i bra form och inne i ett ”flow” – något vi inte varit så här långt.

Man kanske man inte ska dra för stora växlar av denna vecka, utan konstatera att vi möter två bättre lag och i stället blicka framåt. Hur ser laget ut med samtliga i form och Iversen tillbaka? Den frågan hoppas vi snart få svar på, då Iversens rehab går framåt och det sägs att han snart är redo för tester på banan.

Till elefanten i rummet, vilka svenskar ska åka? Som alla vet är det ofta snittregler som kommer in i spel när startsjuan ska spikas. Men bortsett från det är det en prekär fråga vilka två som ska köra. Vi har ju ett B-lag som kör i Allsvenskan med inte mindre än sex lokala, potentiella A-lagsförare i Joel Andersson, Ludde Lindgren, Jonatan Grahn, Ludde Selvin, Gustav Grahn och Christoffer Selvin (skadad).

Ludde och Joel har absolut mest rutin och har, bortsett från de senaste matcherna visat på en högre lägstanivå än övriga förare i B-laget. Närmast efter har vi Jonatan, som inte heller haft en lätt start på säsongen med en längre tids sjukdomsfrånvaro. Ska Gustav och Ludde Selvin utmana om platserna snart? Det återstå att se, och kanske kan de två kommande Allsvenska matcherna vara en fingervisning för den aktuella formen på ovan nämnda förare.

För dig som är intresserad av att se Allsvenskan kan jag rekommendera att åka ut och kolla på måndag kl 19:00, då vårt B-lag möter Smålänningarna på Glottra Skog Arena.

Köp din biljett här!

Dela nyheten: