Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

2021 – sportsligt den bästa säsongen hittills?

Featured Image

Fem SM medaljer, en serieseger i Allsvenskan och andraplats i Division 1.

Att man inte nådde slutspel med A-laget 2021 har diskuterats vitt och brett den senaste tiden. Självklart är ingen i föreningen nöjd med det, men man måste ändå vara realistisk och se till detaljerna och de berömda marginalerna i all elitverksamhet. Det kan vara en skada på fel förare vid fel tillfälle, formsvackor med dålig tajming eller en punktering i ledning som avgör. Vi har givetvis fått vår beskärda del av olyckan. Detta år var sannerligen inte vårt, inte i BAUHAUS Ligan i alla fall…

Ser man däremot till vår vision: att vinna SM guld med ett lag bestående av minst tre lokala förare som fostrats i föreningen, har vi tagit jättekliv framåt!

De sportsliga framgångarna på ungdoms- och juniorsidan är smått otroliga.

Vi börjar från grunden med vårt ungdomslag som avgjorde Lag-USM hemma på Glottra Skog Arena efter att Rasmus Karlsson vann skiljeheatet mot Smedernas Anton Jansson. Samme Rasmus vann tidigare i år USM, där han fick sällskap på pallen av Harry Lundahl på en tredjeplats. Som om det inte vore nog körde Harry, Rasmus och Casper Appelgren även hem Par-USM när Sveriges bästa ungdomspar från alla föreningar ställde upp.

Vidare till våra juniorer och Gustav Grahn i synnerhet, som vann JSM och var med och körde hem Allsvenskan med vårat utvecklingslag.

Det var länge sedan klubben hade sådana sportsliga framgångar och framtiden har väl aldrig sett ljusare ut för Kumla Motorsportklubb!

Vi vill från föreningens sida börja med att tacka alla funktionärer, kioskpersonal och andra som arbetat och gjort det möjligt att genomföra alla matcher. Sedan skulle vi även vilja gratulera alla våra förare till de sportsliga framgångarna.

Väl mött 2022!

/ Markus Engman, ordförande Kumla MSK.

Sportsliga framgångar 2021

USM guld

USM Brons

Par-USM guld

Lag-USM guld

JSM guld

Serieseger i Allsvenskan

Serietvåa i Division 1

Dela nyheten: